Roger Federer a încântat de-a lungul timpului milioane de spectatori cu loviturile sale catalogate uneori drept "ireale". Cu toate acestea, campionul elvețian are un domeniu la care se pricepe mai bine decât la sportul alb, aceasta afirmație aparținându-i lui John Isner (americanul a reușit de-a lungul timpului să-l învingă pe Mister Perfect în două rânduri din 7 dueluri directe).

Roger FedererFoto: atpworldtour.com

În luna septembrie a acestui an, Isner a devenit tată, soția sa Madison dând naștere unei fetițe. Bucuros pentru fericitul eveniment din viața sa, americanul a lăsat la o parte tenisul (meseria din care își câștigă existența) și a făcut o referire la unul din adversarii săi din circuit, Roger Federer.

Tenisul nu este cea mai bună calitate a lui Federer

"A reușit să facă două perechi de gemeni, ceea ce pentru mine, devenit părinte de curând, este mult mai spectaculos decât tenisul pe care l-a arătat în întreaga carieră. Cu siguranță, chiar și la acest capitol tot sunt în urma lui, nu mă voi opri însă la un singur copil", a precizat zâmbind americanul de doi metri și 8 centimetri.

În vârstă de 37 de ani, Roger Federer are două perechi de gemeni: Myla Rose și Charlene Riva (fetițele au nouă ani), respectiv Lenny și Leo (băieții au patru ani).

Referindu-se la un moment dat la copiii săi, Roger a precizat că atunci când se află în Elveția și timpul o permite acestora le place să schieze, în timp ce atunci când este cald se distrează jucând tenis.

"Trebuie să recunosc că tenisul este unul din puținele lucruri pe care mi le-aș dori să le facă în viață. Timpul va decide însă cu exactitate ce carieră vor urma. Toți copiii prietenilor noștri joacă tenis, iar eu le-am spus că dacă va fi să facă un sport, atunci acesta să fie tenisul" - Roger Federer.

Lenny și Leo îi calcă pe urme

"Băieții se descurcă mult mai bine decât fetele (n.r. la tenis), sunt mult mai implicați. Mama mi-a spus că stilul lor seamănă foarte mult cu al meu atunci când eram de vârsta lor", a completat campionul elvețian.

Până la a vedea dacă gemenii lui Roger Federer vor juca sau nu tenis de performanță mai este ceva timp. Mister Perfect va putea însă fi urmărit la treabă cu ocazia Masters-ului de pa Paris, competiție care se dispută în această săptămână.

Roger are un meci dificil în turul al doilea, fază a turneului unde îl va întâlni pe Milos Raonic (elvețianul conduce cu 11-3 în meciurile directe).

În fantastica-i carieră, elvețianul a câștigat 99 de turnee, dintre acestea 20 fiind de Grand Slam (record absolut).

Titluri de Grand Slam:

1 Roger Federer 20 (între 2003-2018)

2 Rafael Nadal 17 (2005-2018)

3 Pete Sampras 14 (1990-2002)

3 Novak Djokovic 14 (2008-2018)

5 Roy Emerson 12 (1961-1967)

6 Rod Laver (1960-1969), Bjorn Borg (1974-1981) etc.

S-ar putea să te intereseze și: