​Daria Kasatkina (principala favorită a întrecerii) a avut parte de un meci greu cu Qiang Wang la debutul "WTA Elite Trophy", competiție cunoscută și drept . Rusoiaca a avut nevoie de o oră și 56 de minute pentru a câștiga o partidă cu multă risipă de resurse fizice, scor 6-1, 2-6, 7-5. Victorii au mai obținut Arina Sabalenka (favorită trei) și Elise Mertens (favorită patru).

HotNews.roFoto: Hotnews

Rezultatele zilei:

Grupa Orhideea

Arina Sabalenka (3) - Ashleigh Barty (9) 6-4, 6-4

Un singur break a făcut diferența în primul set al partidei dintre Arina și Ashleigh (6-4), jucătoarea din Belarus reușind să fie de in game-urile de serviciu. Lucrurile s-au schimbat puțin în al doilea set, unul în care Barty a știut să gestioneze mult mai bine mingile puternice venite din terenul advers. Australianca a condus cu 3-1, moment din care a scăpat controlul, a fost copleșită de agresivitatea adversarei și a mai câștigat doar un singur game (6-4). Statistica ne arată echilibrul din acest meci, diferența (mică ce-i drept) făcându-se în special la primul serviciu și la conversia punctelor de break. Disputa a durat o oră și 25 de minute.

Utimul punct al meciului dintre Sabalenka - Barty:

Grupa Trandafir:

Elise Mertens (4) - Anett Kontaveit (10) 6-3, 6-1

Elise a fost prea puternică pentru adversara sa, Anett reușind să modifice tabela în dreptul ei doar de trei ori. Mertens s-a impus după doar o oră și șapte minute. Belgianca (pregătită mai nou de David Taylor) a avut un joc care nu i-a lăsat prea multe variante lui Anett. Elise a avut procentaj bun pe serviciul al doilea și a excelat la mingile de break salvate (60%, față de doar 14% pentru adversară).

Ultimul punct al disputei Mertens vs Kontaveit:

Grupa Azaleea

Daria Kasatkina (1) - Qiang Wang 6-1, 2-6, 7-5 (11)

Daria și Qiang au oferit cel mai echilibrat duel al zilei de la Zhuhai, o dispută de două ore și 56 de minute. Primele două seturi au fost dezechilibrate: primul în favoarea rusoaicei (6-1), al doilea în favoarea asiaticei (6-2, au fost numai puțin de șase break-uri!). Decisivul a fost însă unul cu o evoluție greu de intuit chiar și pentru circuitul WTA...De la scorul de 1-1, au fost numai break-uri (nouă la număr!) până la 6-5, moment în care Kasatkina a întrerupt seria și a reușit să se impună în game-ul de serviciu (7-5).

Ultimul punct al partidei Kasatkina vs Wang:

Componenţa celor patru grupe la simplu este următoarea:

Grupa Azaleea:

Daria Kasatkina (Rusia), locul 10 WTA şi cap de serie numărul 1,

Madison Keys (SUA), locul 16 WTA şi cap de serie numărul 6,

Qiang Wang (China), locul 22 WTA şi cap de serie numărul 11.

Grupa Camelia:

Anastasija Sevastova (Letonia), locul 11 WTA şi cap de serie numărul 2,

Garbine Muguruza (Spania), locul 17 WTA şi cap de serie numărul 7,

Shuai Zhang (China), locul 36 WTA şi cap de serie numărul 12.

Grupa Orhideea:

Arina Sabalenka (Belarus), locul 12 WTA şi cap de serie numărul 3,

Caroline Garcia (Franţa), locul 18 WTA şi cap de serie numărul 8,

Ashleigh Barty (Australia), locul 19 WTA şi cap de serie numărul 9.

Grupa Trandafir:

Elise Mertens (Belgia), locul 13 WTA şi cap de serie numărul 4,

Julia Goerges (Germania), locul 14 WTA şi cap de serie numărul 5,

Anett Kontaveit (Estonia), locul 20 WTA şi cap de serie numărul 10.

Câştigătoarele celor patru grupe se califică în semifinale. Deţinătoarea trofeului este Julia Goerges.

La dublu, Buzărnescu şi Rosolska sunt favorite principale şi fac parte din Grupa Crin, alături de Shuko Aoyama/Ligia Marozava (Japonia/Belarus), cap de serie numărul 4, şi Qianhui Tang/Fang Ying Xun (China), cap de serie numărul 6.