Marius Copil (93 ATP) își continuă săptămâna de vis de la Basel, jucătorul nostru reușind să se califice în finala competiției elvețiene după o nouă victorie impresionantă: 6-3, 6-7(6), 6-4 cu Alexander Zverev (5 ATP). Semifinala s-a întins pe durata a două ore și 31 de minute.

HotNews.roFoto: Hotnews
  • Pentru calificarea în finala de la Basel, Copil va primi 209.715 de euro şi 300 de puncte în clasamentul ATP de simplu (Marius va primi şi 20 de puncte pentru că a trecut de calificări).
  • În ultimul act al turneului, Marius Copil îl va întâlni pe marele Roger Federer. Meciul va avea loc duminică, de la ora 16:00, putând fi urmărită în direct pe Digisport. Marius și Roger nu s-au mai întâlnit până acum în circuitul ATP.

Semifinale:

Marius Copil vs Alexander Zverev 6-3, 6-7(6), 6-4

Roger Federer vs Daniil Medvedev 6-1, 6-4

Bucuria lui Marius Copil, neprețuită:

Venit din calificări, Marius a reușit o performanță impresionantă, fiind primul jucător începând din 2005 care ajunge în finala de la Basel din această postură (după Marcos Baghdatis - depășit în finală de Fernando Gonzalez).

Marius a avut, la fel ca și în această săptămână, o dispoziție incredibilă de joc: servicii puternice (multe de nereturnat), o dreaptă cu multă explozie, un backhand care a produs multe lovituri direct câștigătoare, un mental la cote înalte și o bună deplasare de pe baseline.

În fața unuia din cei mai buni jucători din circuitul ATP, Copil a bifat nu mai puțin de 48 de lovituri câștigătoare (spre deosebire de cele doar 25 ale adversarului).

Pe lângă jocul solid de pe baseline, Marius a venit de foarte multe ori la fileu (de 32 de ori, câștigând 20 de puncte), tactică cu care a reușit să pună constant presiune pe Zverev.

Ce a reușit Marius contra lui Alexander Zverev:

26 de ași, nu și-a cedat niciodată serviciul (a apărat șase mingi de break), a fructificat două din cele trei mingi de break avute, a câștigat 85% din punctele jucate cu primul serviciu și 44% cu al doilea.

În plus, Copil a avut 48 de lovituri câștigătoare (13 cu dreapta și 9 cu reverul, la care se adaugă, desigur, cei 26 de ași), reușind să se impună în 111 puncte (față de 108 ale lui Zverev) - în total, s-au disputat 219 schimburi.

"Swiss Indoors Basel" se dispută în perioada 22-28 octombrie și face parte din categoria "ATP World Tour 500 Series". Suprafața este hard, iar premiile sunt în valoare totală de $1.984.420. Ultimul câștigător al turneului este Roger Federer, care a obținut trofeul de opt ori.

Aici poți vedea unul din cele mai frumoase schimburi ale partidei Copil vs Zverev: