​Karolina Pliskova, locul 8 WTA, a câştigat, joi, duelul ceh din Grupa Albă a Turneului Campioanelor, după ce a învins-o, cu scorul de 6-3, 6-4, pe Petra Kvitova, locul 5 WTA, în ultima etapă a fazei grupelor, informează News.ro.

Karolina PliskovaFoto: wtafinals.com

Pliskova s-a impus într-o oră şi 23 de minute şi a obţinut pentru a doua oară consecutiv calificarea în semifinale, cu două victorii şi o înfrângere. Petra Kvitova părăseşte competiţia.

A doua jucătoare calificată din această grupă va fi decisă după meciul dintre ucraineanca Elina Svitolina, locul 7 WTA, şi daneza Caroline Wozniacki, locul 3 WTA, care se va disputa tot joi, de la 14.30.

Svitolina are două victorii din tot atâtea partide şi mai are nevoie de doar un set pentru a merge în semifinale. Wozniacki, deţinătoarea trofeului, trebuie să câştige în minimum de seturi pentru a ajunge în penultimul act.

Vezi aici ultimul punct al partidei dintre Karlina Pliskova și Petra Kvitova:

Aici poți citi o amplă prezentare a Turneului Campioanelor de la Singapore.

Singura jucătoare care și-a câștigat pe teren dreptul de a evolua la toate cele cinci ediții de la Singapore a fost Simona Halep. Din păcate, ea nu va putea juca în acest an din cauza problemelor de la spate (hernie de disc).

Primele două clasate din cele două grupe se vor califica în semifinale.

Criterii de departajare:

1) Numărul mai mare de victorii

2) Dacă două jucătoare sunt la egalitate, se va ține cont de meciul direct

3) Dacă mai mult de două jucătoare sunt la egalitate din punct de vedere al numărului de victorii, atunci criteriile sunt următoarele:

- setaverajul (diferența dintre numărul de seturi câștigate și numărul de seturi pierdute)

- diferența dintre numărul de game-uri câștigate și numărul de game-uri pierdute.

- numărul cel mai mare de game-uri câștigate.

Diferența de fus orar

Diferența de fus orar între București și Singapore este de 5 ore. În momentul în care în Capitală este ora 09:00, la Singapore este ora 14:00.