Cei mai buni jucători de tenis din lume au trimis o scrisoare ITF, în care anunţă oficial forul internaţional că nu vor participa la noul format al Cupei Davis, informează lequipe.fr, potrivit News.ro.

Cupa Davis, logoFoto: daviscup.com

Acest refuz reprezintă o lovitură importantă pentru proiectul ITF şi al companiei fotbalistului Gerard Pique, Kosmos, dispusă să pună la bătaie trei miliarde de dolari în 25 de ani, cu scopul de a reforma Cupa Davis şi de a o face mai atractivă.

În această lună, în ultima pauză competiţională pentru a face loc meciurilor echipelor naţionale, fotbalistul FC Barcelona a mers de urgenţă la Shanghai pentru a se întâlni cu sârbul Novak Djokovic, figură importantă în asociaţia tenismenilor, în încercarea de a-l convinge pe acesta şi pe ceilalţi jucători de top să nu boicoteze Cupa Davis. Se pare însă că demersul lui Pique nu a avut succes.

În ultima perioadă, mai mulţi jucători valoroşi, între care Roger Federer, Stan Wawrinka, Alexander Zverev şi chiar Djokovic, au anunţat că nu vor evolua sau nu cred că vor evolua în Cupa Davis.

Pe lângă faptul că jucătorii sunt nemulţumiţi de format, un turneu cu 18 formaţii, care se dispută într-un singur oraş, eliminându-se astfel meciurile pe teren propriu ale echipelor, tenismenii nu agreează nici data de desfăşurare a turneului final, în noiembrie-decembrie, la finalul sezonului.

La 17 octombrie, ITF şi Kosmos Tennis au anunţat că ediţia inaugurală a Cupei Davis în noul format va avea loc în perioada 18-24 noiembrie 2019, la Madrid. Capitala Spaniei va găzdui Cupa Davis şi în 2020, iar premiile vor fi similare cu cele de la un turneu de Grand Slam.

S-ar putea să te mai intereseze și:

Oficial: Turneul final al Cupei Davis, găzduit de Madrid în 2019 şi 2020

Cupa Davis, boicotată de mari jucători / Roger Federer: "Nu e pentru mine", Alexander Zverev: "Nu joc tenis în noiembrie"

Fotbalistul Gerard Pique îşi apără controversatul proiect al noii Cupe Davis