Sloane Stephens a învins-o pe Kiki Bertens în a doua partidă disputată de cele două la Turneul Campioanelor. Meciul a fost unul intens, a durat două ore și 20 de minute și s-a terminat cu scorul de 7-6(4), 2-6, 6-3. Kiki a început mai bine setul decisiv (cu care ar fi putut să se califice în semifinale), a condus cu 2-0, însă Stephens a revenit spectaculos și a obținut a doua victorie din grupe.​

HotNews.roFoto: Hotnews

Vezi aici ultimul punct al partidei:

Grupa Roșie, s-au disputat până acum:

Sloane Stephens vs Naomi Osaka 7-5, 4-6, 6-1

Kiki Bertens vs Angelique Kerber 1-6, 6-3, 6-4

Angelique Kerber vs Naomi Osaka 6-4, 5-7, 6-4

Sloane Stephens 7-6(4), 2-6, 6-3

Au rămas de jucat în Grupa Roșie:

Angelique Kerber vs Sloane Stephens

Kiki Bertens vs Naomi Osaka

Clasament Grupa Roșie:

1. Sloane Stephens (4-2) 2

2. Kiki Bertens (3-3) 1

3. Angelique Kerber (3-3) 1

4. Naomi Osaka (2-4) 0

Până în acest moment, după ce fiecare jucătoare a disputat două partide, niciuna nu este calificată sau eliminată de la Turneul Campioanelor. Semifinalele vor fi decise de ultimele partide din grupe.

Desfășurarea partidei:

Sloane a început perfect partida și după nouă minute avea deja 3-0, însă Kiki a avut o primă revenire reușind să ducă setul în tiebreak, unde însă americanca a fost jucătoarea mai bună și s-a impus cu 7-4.

Setul secund a fost controlat cap-coadă de Kiki, olandeza câștigând 34 de puncte, cu 12 mai multe decât adversara și impunându-se cu 6-2, după nu mai puțin de șase break-uri (Stephens nu a făcut niciun game pe propriul serviciu).

Revenită în meci, Kiki a dat senzația că are setul decisiv în mână după ce a făcut un break rapid și a dus scorul la 2-0. Aflată la un singur set distanță de calificarea în semifinalele turneului, Kiki nu a mai fost la fel de exactă și a început să greșească din ce în ce mai des. Stephens, campioană la US Open în 2017, a avut o revenire spectaculoasă și a câștigat patru game-uri consecutive, aflându-se chiar la două puncte distanță de a servi pentru meci (Kiki a reușit în cele din urmă să își facă serviciul și să facă 4-3). La 30-15 pentru olandeză pe serviciul americancei, Stephens a fost avertizată pentru că a întârziat serviciul, însă a reușit să o scoată din mână pe Bertens care a pierdut trei puncte consecutive și game-ul. Stephens a reușit un game perfect pe serviciul olandezei (a câștigat la 0) și a câștigat a doua partidă din grupe.

Statistica partidei dintre Sloane Stephens și Kiki Bertens:

Puncte câștigate pe primul serviciu: 77%-62%

Ași: 0-2

Duble greșeli: 3-8

Lovituri câștigătoare: 18-24

Erori neforțate: 37-47

Puncte de break convertite: 7/13-7/9

Total puncte câștigate: 91-102

Durată meci: 2 ore și 20 de minute

Aici poți citi o amplă prezentare a Turneului Campioanelor de la Singapore.

Singura jucătoare care și-a câștigat pe teren dreptul de a evolua la toate cele cinci ediții de la Singapore a fost Simona Halep. Din păcate, ea nu va putea juca în acest an din cauza problemelor de la spate (hernie de disc).

Primele două clasate din cele două grupe se vor califica în semifinale.

Criterii de departajare:

1) Numărul mai mare de victorii

2) Dacă două jucătoare sunt la egalitate, se va ține cont de meciul direct

3) Dacă mai mult de două jucătoare sunt la egalitate din punct de vedere al numărului de victorii, atunci criteriile sunt următoarele:

- setaverajul (diferența dintre numărul de seturi câștigate și numărul de seturi pierdute)

- diferența dintre numărul de game-uri câștigate și numărul de game-uri pierdute.

- numărul cel mai mare de game-uri câștigate.

Diferența de fus orar

Diferența de fus orar între București și Singapore este de 5 ore. În momentul în care în Capitală este ora 09:00, la Singapore este ora 14:00.