Ultimul punct al partidei spune multe despre desfășurarea meciului dintre Angelique Kerber și Naomi Osaka: japoneza a atacat foarte bine în repetate rânduri, însă "muncitoarea" Angie a trimis de fiecare dată mingea înapoi, până când nipona a găsit fileul. Cu 42 de lovituri câștigătoare, asiatica s-a recunoscut învinsă, cele 50 de erori neforțate cântărind mult în economia partidei. Kerber a bifat prima victorie de la Turneul Campioanelor (Grupa Roșie), una venită după două ore și 29 de minute, scor 6-4, 5-7, 6-4.

Angelique Kerber la Turneul CampioanelorFoto: wtafinals.com

Ultimul punct al partidei Kerber vs Osaka:

Grupa Roșie, s-au disputat până acum:

Sloane Stephens vs Naomi Osaka 7-5, 4-6, 6-1

Kiki Bertens vs Angelique Kerber 1-6, 6-3, 6-4

Angelique Kerber vs Naomi Osaka 6-4, 5-7, 6-4

Setul I

Debutul de meci a fost unul ratat de cele două jucătoare la serviciu: au fost două break-uri albe. Loviturile fără timing au continuat pentru Osaka, jucătoare care parcă și-a dorit să le facă pe toate pe teren, însă s-a ales doar cu "îmbogățirea" statisticii erorilor neforțate.

Nipona a fost <încărcată> cu prea multe emoții, o combinație între nerăbdare și neinspirație, iar nemțoaica s-a distanțat la 3-1. Naomi a împletit loviturile minunate cu erorile mari, iar precum în cazul melcului care vrea să iasă dintr-o fântână (însă noaptea irosește pe jumătate ceea ce urcă ziua) s-a ajuns în situația ca Angie să servească pentru închiderea setului la 5-4.

A urmat însă un game în care japoneza și-a eliberat brațul și mintea, iar publicul i-a aplaudat în picioare loviturile grație cărora a ajuns să conducă cu 40-0. Nu a fost însă suficient nici acest scor, Naomi ratând cinci mingi de break și de cel puțin temporară a setului.

Kerber s-a încăpățânat, nu a cedat, a arat baseline-ul dintr-o parte în alta, iar tabela i-a surâs în cele din urmă: 6-4. Ultimul game al manșei a fost și cel mai spectaculos, o dispută parcă între doi pugiliști care au renunțat la gardă.

Setul II

Relaxarea și-a făcut loc în jocul celor două, însă la fiecare s-a simțit într-un alt fel: Angie și-a pierdut serviciul, în timp ce Naomi s-a eliberat de presiune după ce a pierdut primul set. S-a ajuns astfel ca asiatica să conducă cu 3-1 și să se afle la serviciu. Seria break-urilor a continuat însă (4 din 5 game-uri): Naomi a servit slab, a greșit un voleu aparent simplu, iar un backhand scăpat mult în aut i-a adus adversarei revenirea pe tabelă.

Avantajul niponei s-a evaporat (3-3) odată cu dubiile care i-au revenit în minte (nehotărâtă, grabită), însă din fericire pentru ea serviciul a ajutat-o în momentele grele să treacă din nou în avantaj pe tabelă (4-3).

După un game în care Osaka a fost la un nivel foarte scăzut din punct de vedere psihic, iar Kerber a ajuns în situația de a servi pentru câștigarea partidei (5-4), Naomi a găsit la timp butonul de restart (5-5).

A fost o răsturnare de situație la care puțini s-ar mai fi așteptat: Naomi a legat trei game-uri la rând, reușind să trimită disputa într-un set decisiv (7-5).

Set III

Pe fondul unui joc mai îngrijit din partea ambelor sportive (cu mai puține erori neforțate), s-a mers cap la cap cu serviciul (3-3), existând o singură minge de break, iar aceasta ratată de Naomi.

Game-ul al șaptelea a fost (precum în statistici) cel care a adus break-ul. Naomi a fost în control în schimburi, dar defensiva lui Kerber a fost pur și simplu un zid. Nemțoaica a returnat tot, iar Osaka a fost cea care a fost să greșească decisiv.

Nipona a continuat seria cadourilor, iar Kerber a strâns pumnul după încă un game în care s-a mulțumit doar să se apere, jucându-și cu inteligență cartea câștigătoare (5-3). A urmat un game al supraviețuirii pentru Naomi - a trecut cu emoții peste el, însă Kerber urma să servească pentru a doua oară pentru a câștiga confruntarea.

Ajunsă din nou într-un punct limită, Naomi a pus totul pe cartea atacului, însă și de această dată german a fost la înălțime. Ultimul punct a sintetizat întreaga dispută: Osaka a pus totul pe ofensivă, a trimis mingi de nereturnat pentru multe adversare, dar mingea a tot continuat să vină înapoi până când nipona a găsit plasa: 6-4, 5-7, 6-4, după un meci maraton de două ore și 29 de minute.

Kerber vs Osaka, statistică:

Puncte câștigate cu primul serviciu: 66%-50%

Ași: 4-2

Lovituri câștigătoare: 24-42

Erori neforțate: 30-50

Puncte de break convertite: 6/9 vs 5/18

Total puncte câștigate: 109-104

Durată meci: 2 h 29 min.

Aici poți citi o amplă prezentare a Turneului Campioanelor de la Singapore.

Singura jucătoare care și-a câștigat pe teren dreptul de a evolua la toate cele cinci ediții de la Singapore a fost Simona Halep. Din păcate, ea nu va putea juca în acest an din cauza problemelor de la spate (hernie de disc).

Primele două clasate din cele două grupe se vor califica în semifinale.

Criterii de departajare:

1) Numărul mai mare de victorii

2) Dacă două jucătoare sunt la egalitate, se va ține cont de meciul direct

3) Dacă mai mult de două jucătoare sunt la egalitate din punct de vedere al numărului de victorii, atunci criteriile sunt următoarele:

- setaverajul (diferența dintre numărul de seturi câștigate și numărul de seturi pierdute)

- diferența dintre numărul de game-uri câștigate și numărul de game-uri pierdute.

- numărul cel mai mare de game-uri câștigate.

Diferența de fus orar

Diferența de fus orar între București și Singapore este de 5 ore. În momentul în care în Capitală este ora 09:00, la Singapore este ora 14:00.