​Britanicul Kyle Edmund (locul 15 ATP) s-a impus în finala turneului de la Anvers (Belgia) în fața francezului Gael Monfils (locul 38 ATP), cu scorul de 3-6, 7-6(2), 7-6(4). Meciul a fost unul spectaculos și a durat două ore și 28 de minute. Jucătorul în vârstă de 23 de ani se află la primul succes într-un turneu ATP.

Kyle EdmundFoto: ausopen.com

Primul set a fost decis de startul mai bun al francezului, cunoscut pentru loviturile sale fabuloase, care a reușit un break în primul game pe serviciul lui Edmund și s-a impus cu 6-3.

În setul secund, fiecare jucător a reușit câte un break, iar Kyle a avut nervii mai tari în tiebreak și a reușit să își păstreze serviciul și să facă două minibreak-uri, pentru a duce meciul în decisiv.

Decisivul a fost unul foarte intens, ambii jucători și-au făcut fără excepție serviciul, iar Edmund s-a dovedit din nou jucătorul mai concentrat, reușind două minibreak-uri, cu unul mai mult decât Gael.

Aceasta a fost a doua confruntare directă dintre cei doi. Gael Monfils s-a impus în primul meci, anul trecut, în turul secund de la Wimbledon, scor 7-6(1), 6-4, 6-4.

Vezi aici ultimul punct al finalei dintre Edmund și Monfils:

Pentru a câștiga primul trofeu din carieră, Edmund a mai trecut de Albert Ramos-Vinolas (6-0, 6-2), Ilya Ivashka (neprezentare) și Richard Gasquet (6-3, 6-4).

"European Open" s-a disputat în perioada 15-21 octombrie și face parte din categoria "ATP World Tour 250 Series". Suprafața este hard, iar premiile sunt în valoare totală de 612.755 de dolari.