Marius Copil, locul 90 ATP, s-a calificat, duminică, pe tabloul principal al turneului de la Basel, cu premii totale de aproape două milioane de euro, după ce l-a învins pe sârbul Dusan Lajovic (locul 50 ATP), scor 6-3, 6-4, în turul secund al calificărilor. Partida a durat o oră și opt minute.

HotNews.roFoto: Hotnews

Copil a făcut un break în startul meciului și după a servit foarte bine, reușind să își păstreze serviciul de fiecare dată în primul set, pe care l-a câștigat cu scorul de 6-3.

În setul secund, Marius a preluat conducerea făcând un break la scorul de 1-1, Lajovic a făcut rebreak și a dus scorul la 4-4, însă jucătorul nostru a mai făcut un break, urmat de un game bun pe propriul serviciu și a acces pe tabloul principal al turneului din Elveția.

Pentru calificarea pe tabloul principal, românul și-a asigurat 20 de puncte ATP și un premiu în valoare de 14.700 de euro.

La Basel, vor juca în runda inaugurală împotriva unui jucător din calificări italianul Andreas Seppi (46 ATP), americanul Taylor Fritz (56 ATP), americanul Ryan Harrison (59 ATP) şi australianul Matthew Ebden (40 ATP).

"Swiss Indoors Basel" se dispută în perioada 22-28 octombrie și face parte din categoria "ATP World Tour 500 Series". Suprafața este hard, iar premiile sunt în valoare totală de $1.984.420. Ultimul câștigător al turneului este Roger Federer, care a obținut trofeul de opt ori.