​Daria Kasatkina (locul 14 WTA) a câștigat al doilea trofeu din carieră, după ce s-a impus în finala Kremlin Cup, turneu disputat în Moscova, scor 2-6, 7-6(3), 6-4, împotriva lui Ons Jabeur. Kasatkina a revenit de la 6-2, 4-1, iar jucătoarea din Tunisia a încheiat partida cu lacrimi în ochi, resimțind dureri puternice în urma unei săptămâni în care a jucat nu mai puțin de opt meciuri (a venit din calificări).

HotNews.roFoto: Hotnews

Vezi aici ultimul punct al partidei, cu Ons Jabeur în lacrimi:

Statistica partidei dintre Daria Kasatkina și Ons Jabeur:

Ași: 1-4

Duble greșeli: 5-3

Puncte câștigate cu primul serviciu: 42/73 (58%) - 29/49 (59%)

Puncte câșigate cu al doilea serviciu: 9/27 (33%) - 19/51 (37%)

Puncte de break câștigate: 8/14 - 7/12

Total puncte câștigate: 103/200 (52%) - 97/200 (48%)

Durată meci: 2 ore și cinci minute

Trofeul de la Kremlin Cup reprezintă al doilea succes al rusoaicei într-un turneu WTA, primul fiind obținut anul trecut, laCharleston.

Kasatkina se află acum pe locul 10 în lupta pentru Turneul Campioanelor, fiind prima rezervă în cazul în care vreuna dintre jucătoare se va retrage.

După acest turneu,Daria Kasatkina va urca până pe locul 12 WTA, în timp ceOns Jabeur devine cea mai bine clasată jucătoare africană din istorie, ajungând pe poziția 63(a depășit perfromanța Selimei Sfar, care în 2001 se afla pe locul 75). Jabeur a ratat ocazia de a urca pe locul 49 WTA și de a fi prima jucătoare africană care reușește să câștige un turneu WTA de la victoria jucătoarei sud-africane Chanelle Scheepers din 2011 la Guangzhou.

Momentul în care Daria Kasatkina ridică trofeul:

Desfășurarea partidei:

Jabeur și-a pierdut primul serviciu, însă a revenit excelent reușind să facă trei break-uri consecutive și să își câștige toate game-urile pe propriul serviciu. Astfel, după doar 24 de minute, tunisianca și-a adjudecat primul set.

Setul secund a avut același început: Kasatkina a făcut break încă din primul game. Jabeur a avut iar o revenire spectaculoasă, câștigând patru game-uri consecutive, iar partida părea să devină tot mai ușoară pentru jucătoarea care a început turneul pe locul 101 WTA. Kasatkina s-a sfătuit cu antrenorul său și, deși părea descumpănită, a avut o reacție extraordinară și a dus scorul la 6-5, servind pentru a duce meciul în decisiv. Daria a avut probleme pe propriul serviciu, iar Jabeur a reușit rebreak-ul (la a șasea oportunitate). Tiebreak-ul a început cu câte trei minibreak-uri de fiecare parte, însă Kasatkina a fost cea care a avut nervii mai tari și a câștigat restul punctelor (7-3).

Kasatkina a început bine setul decisiv, iar după ce a ajuns la o scurtă pusă aparent bine de Jabeur lângă fileu, Daria a cerut publicului să se ridice în picioare, părând pentru prima oară în finală încrezătoare în forțele proprii. Fiecare jucătoare a făcut câte un break, iar Jabeur a reușit un game sigur pe propriul serviciu și a egalat la 2. Oboseala adunată de Ons Jabeur în ultima saptămână (în care a jucat nu mai puțin de opt meciuri), și-a spus cuvântul în game-ul de serviciu al tunisiencei de la scorul de 4-3, unde Kasatkina a reușit să se impună fără să piardă vreun punct. Jabeur a avut o tresărire de orgoliu și a reușit să salveze o minge de meci și să facă rebreak (5-4). Tunisianca a început game-ul pe serviciu cu lacrimi în ochi și a făcut o greșeală de picior, iar la serviciul secund i-a oferit rusoaicei o minge ușoară, de care aceasta a profitat. Game-ul a continuat și mai greu pentru Ons, care a făcut o dublă greșeală. Kasatkina a obținut încă trei mingi de meci și a câștigat partida, după ce Ons nu a mai suportat durerea și, cu lacrimi în ochi și șchiopătând, a trimis în afara terenului.

Daria Kasatkina a condus-o pe Ons Jabeur în afara terenului, iar după a mers în tribune pentru a celebra cu echipa sa.

"VTB Kremlin Cup" (turneu din categoria "Premier") s-a disputat la Moscova, în perioada 15-20 octombrie, pe hard indoor, a dispus de premii totale în valoare de $932.866, iar la start pe tabloul principal s-au găsit 32 de jucătoare. Simona Halep a câștigat competiția în 2013.