​Perechea Raluca Olaru/Darija Jurak (România/Croaţia) s-a calificat, joi, în finala probei de dublu din cadrul turneului Kremlin Cup, de la Moscova, după ce a învins în semifinale echipa formată din Nigina Abduraimova și Anna Kalinskaya (Uzbekistan/Rusia) cu scorul de 6-3, 6-4. Partida a durat o oră și 11 minute.

Raluca OlaruFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

După ce a câștigat primul set fără mari probleme, echipa româno-croată a fost nevoită să revină de la 3-0 în setul secund, reușind trei break-uri.

În finală, Raluca Olaru şi Darija Jurak vor întâlni echipa Alexandra Panova/Laura Siegemund (Rusia/Germania), care a trecut în semifinale de perechea Kristina Mladenovic/Galina Voskoboeva (Franța/Kazakhstan), scor 2-6, 6-3, 10-5.

Cuplul care va câştiga finala va obţine 50.680 de dolari şi 470 de puncte, iar învinsele vor primi 27.075 de dolari şi 305 puncte.

Raluca Olaru se află la a 18-a finală WTA de dublu din carieră. Ea a reușit să câștige nouă titluri și a pierdut opt finale.

"VTB Kremlin Cup" se dispută la Moscova, în perioada 15-20 octombrie, pe hard indoor, are premii totale în valoare de $932.866, iar la start pe tabloul principal s-au găsit 16 echipe. Face parte din categoria "Premier", iar ultimele câștigătoare ale probei de dublu sunt Timea Babos și Andrea Sestini Hlavackova (Ungaria/Cehia).