Ons Jabeur (Tunisia, 101 WTA) s-a calificat în semifinalele turneului de la Moscova, după ce a învins-o în două seturi, scor 7-5, 6-1, pe Anett Kontaveit, locul 21 WTA și cap de serie numărul opt. Meciul a durat o oră și 15 minute.

HotNews.roFoto: Hotnews

Jabeur a reușit să revină în primul set de la 3-2 cu break în față pentru Kontaveit, iar în setul secund nu i-a oferit nicio șansă jucătoarei din Estonia, reușind două break-uri și servind foarte bine (a închis partida cu un as).

Vezi aici asul reușit de Ons Jabeur în finalul partidei:

În semifinale, Ons Jabeur o va întâlni pe Anastasija Sevastova (locul 11 WTA și cap de serie numărul opt), care a trecut în trei seturi de Vera Zvonareva (locul 161, clasată pe locul secund al clasamentului WTA în octombrie 2010), cu scorul de 4-6, 7-5, 6-3.

Ons Jabeur trece prin cea mai bună perioadă din carieră, reușind să câștige 12 partide din ultimele 15 disputate. Printre victimele jucătoarei din Tunisia se numără Simona Halep (care s-a retras după primul set pierdut împotriva tunisiencei la Beijing), Sloane Stephens (jucătoare calificată la Turneul Campioanelor), Anett Kontaveit, Monica Puig sau Ekaterina Makarova. Monica Niculescu este ultima jucătoare care a reușitsă o învingă pe Jabeur, săptămâna trecută, la Hong Kong, scor 4-6, 7-6(0), 6-4.

Calificată pentru prima oară într-o semifinală a unui turneu WTA, Ons (locul 101 în prezent) și-a asigurat o urcare de 30 de poziții în clasamentul WTA (poziția 71, cea mai bună din carieră). Calificarea în finală ar urca-o pe Jabeur până pe locul 62, iar câștigarea turneului ar duce-o pe tunisiancă până pe locul 49 WTA.

Program sferturi:

Anett Kontaveit (8) - Ons Jabeur 5-7, 1-6

Anastasija Sevastova (5) - Vera Zvonareva 4-6, 7-4, 6-3

Anastasia Pavlyuchenkova - Daria Kasatkina (6)

Aliaksandra Sasnovich - Johanna Konta

"VTB Kremlin Cup" se dispută la Moscova, în perioada 15-20 octombrie, pe hard indoor, are premii totale în valoare de $932.866, iar la start pe tabloul principal s-au găsit 32 de jucătoare. Face parte din categoria "Premier", iar ultima câștigătoare este Julia Goerges (în 2017). Simona Halep a câștigat competiția în 2013.

S-ar putea să te mai intereseze și:

VIDEO Faza zilei: Ons Jabeur, concentrarea și venirea "ciudată" a adversarei la fileu - Nu și-a dat seama că de fapt câștigase partida

Kremlin Cup: Sloane Stephens și Karolina Pliskova, eliminate în optimi (Rezultatele zilei)