​Monica Niculescu a ratat calificarea în optimile turneului din Luxemburg, după ce a pierdut în trei seturi, scor 4-6, 7-6(6), 6-0, partida disputată împotriva Fionei Ferro (locul 103 WTA). Partida a durat două ore și 57 de minute.

Monica NiculescuFoto: usopen.org

Meciul a fost unul haotic, jucătoarele având mari probleme pe propriul serviciu. Monica Niculescu a avut 22 de oportunități de a face break (din care a fructificat șapte), în timp ce Fiona Ferro a făcut nouă break-uri (din 17 ocazii).

Startul de meci avea să prezică ceea ce urma: nesiguranța la serviciu și răsturnări de situație. Niculescu a făcut repede un break, însă la fel de rapid a pierdut trei game-uri consecutive. La scorul de 3-3 și 15-30 în favoarea Monicăi, aceasta a solicitat intervenția echipei medicale, după ce a căzut pe genunchiul drept încercând să ajungă la o minge. Aceasta s-a lovit și la brațul stâng, încercând să atenueze căzătura. Revenită pe teren, Monica i-a "spart" serviciul Fionei, după ce a returnat foarte bine la minge de break. După încă un break de fiecare parte, jucătoarea noastră și-a făcut serviciul și a câștigat primul set.

Setul secund a fost unul cu și mai mari probleme pe serviciu pentru jucătoare. Fiona Ferro a suferit mult, aceasta având mai degrabă probleme cu propriul joc (a trimis des în fileu sau în afara terenului) decât cu cel al româncei. Monica a ratat două mingi de break la scorul de 4-4 și 15-40 pe serviciul adversarei, fiind nevoită să servească pentru a rămâne în set. După ce a reușit cel mai sigur game pe serviciu de pe toată durata partidei, Monica a mai făcut un break, însă a ratat șansa de a închide meciul cu propriul serviciu (Monica a făcut o dublă greșeală la mingea de break a jucătoarei din Franța). Setul a mers la tiebreak, unde Monica a ratat o minge de meci (la 6-5), oferind Fionei șansa de a reveni și de a trimite meciul în decisiv (8-6).

Setul al treilea a fost unul perfect pentru Ferro: a făcut trei break-uri și a reușit "performanța" de a-și conserva serviciul de trei ori consecutiv, câștigând cu 6-0 şi reuşind a treia victorie (din 14 meciuri) împotriva unei jucătoare din top 100.

Statistica partidei dintre Monica Niculescu și Fiona Ferro:

Ași: 1-1

Duble greșeli: 2-3

Puncte câștigate cu primul serviciu: 35/81 (43%) - 41/67 (61%)

Puncte câșigate cu al doilea serviciu: 9/22 (41%) - 19/51 (37%)

Puncte de break câștigate: 7/22 - 9/17

Total puncte câștigate: 101/220 (46%) - 119/220 (54%)

Durată meci: 2 ore și 57 de minute

Pentru prezența în primul tur, Monica Niculescu va primi un cec în valoare de 1.552 de dolari și un singur punct în clasamentul WTA.

În optimi, Fiona Ferro o va întâlni pe Donna Vekic, locul 35 WTA și favorită numărul șase, care a trecut în primul tur de Anna Karolina Schmiedlova, scor 6-0, 6-1.

"Luxembourg Open" se dispută în perioada 15-20 octombrie, pe hard indoor, are premii totale în valoare de $250.000, iar start pe tabloul principal s-au găsit 32 de jucătoare. Face parte din categoria "International", iar ultima câștigătoare este Carina Witthoeft (în 2017).Monica Niculescu a câștigat competiția în 2016.