​Fraţii gemeni ucraineni Gleb şi Vadim Alekseenko au fost suspendaţi pe viaţă din tenis şi amendaţi fiecare cu câte 250.000 de dolari, pentru mai multe trucări de meciuri, printre care şi la turnee din România, a anunţat, luni, Unitatea pentru Integritatea Tenisului (TIU), citată de Reuters, conformAgerpres.

Tennis Integrity UnitFoto: Tennis Integrity Unit - Anti-corruption Tennis Body

Jucătorii de 35 de ani, ambii aflaţi în afara top 1.000 ATP, au fost găsiţi vinovaţi de trucarea de meciuri la turnee futures în România, Rusia, Germania şi Turcia, între iunie 2015 şi ianuarie 2016.

Cei doi fraţi au încălcat codul anticorupţie din tenis, prin solicitarea unor terţi de a plasa pariuri la meciurile lor, pe care le manipulau pentru a obţine rezultatele dorite.

''Impunerea suspendărilor pe viaţă este cu efect imediat, celor doi jucători fiindu-le interzis să joace sau să asiste la orice competiţii organizate sau recunoscute de organismele care conduc acest sport'', se arată în comunicatul TIU.

Gleb Alekseenko a evoluat ultima oară în România în septembrie 2016, când era învins de Bogdan Borza cu 6-2, 6-2 în prima rundă a unui turneu futures la Bucureşti. Vadim Alekseenko a jucat în august anul acesta la turneul futures de la Curtea de Argeş, fiind întrecut în primul tur de italianul Claudio Fortuna, cu 6-2, 6-3.