​WTA a confirmat, luni, faptul că Simona Halep va fi numărul 1 mondial la finalul anului, pentru a doua oară consecutiv, indiferent de rezultatele pe care le va obţine la turneul de la Moscova şi la Turneul Campioanelor, informează News.ro.

Simona Halep, locul 1 la finalul 2018Foto: wtatennis.com

"Simona s-a bucurat de încă un sezon extraordinar şi este un privilegiu să sărbătorim performanţa ei de a fi pentru a doua oară consecutiv pe locul I WTA la finalul anului. Să câştigi un titlu de grand slam şi să joci şase finale de-a lungul sezonului sunt realizări remarcabile, în timp ce în afara terenului Simona întruchipează toate valorile care se potrivesc liderului circuitului feminin", a declarat, la rândul său, Steve Simon, preşedinte şi CEO WTA.

"O felicităm încă o dată pe Simona Halep, ale cărei evoluţii incredibile pe terenurile de tenis i-au adus locul I mondial la finalul anului pentru a doua oară consecutiv. Câştigarea primul titlu de grand slam la Roland Garros a fost doar una dintre numeroasele realizări deosebite ale Simonei în 2018", a declarat Colm McLoughlin, vicepreşedinte executiv şi CEO al Dubai Duty Free, sponsor al ierarhiei la finalul anului.

"Să termin sezonul pe locul I anul trecut a fost o imensă onoare pentru mine. Să o fac a doua opară, în 2018, reprezintă o realizare specială, mai ales în anul în care am câştigat primul grand slam. Să pot să-mi văd numele din nou alături de alte legende care au fost pe locul I la finalul anului mă face foarte mândră", a spus Halep.

"Felicitări Simonei Halep, care şi-a asigurat locul I WTA la finalul anului, pentru a doua oară consecuitv. Halep a fost pe primul loc în 2018 cu excepţia a patru săptămâni", a notat WTA Insider.

Sportiva română este a XIII-a jucătoare care termină pe primul loc doi ani la rând, de la introducerea ierarhiei computerizate în 1975.

Halep a urcat în premieră pe locul I WTA la 9 octombrie 2017 şi de atunci s-a menţinut pe această poziţie, cu excepţia unei scurte perioade după Australian Open, când a pierdut finala şi poziţia de lider în favoarea danezei Caroline Wozniacki. Halep a fost a XXV-a jucătoare care urcă pe locul I.

Simona Halep a început, luni, săptămâna cu numărul 50 în fruntea clasamentului WTA. Avantajul ei faţă de jucătoarea de pe locul al doilea, daneza Caroline Wozniacki, este uşor mai mare, de la 931 la 960, în comparaţie cu săptămâna trecută.

Lunea viitoare, Halep o va egala pe Victoria Azarenka din Belarus, care a "stat" 51 de săptămâni pe locul I, fiind pe locul 10 în clasamentul "longevităţii" jucătoarelor numărul 1 mondial. Sportiva română va ajunge la 60 de săptămâni pe locul I, la finalul anului 2018.

S-ar putea să te intereseze și:

Clasamentul WTA: Simona Halep, lider mondial pentru a 50-a săptămână / La o singură lungime distanță de Victoria Azarenka