Novak Djokovic din această perioadă l-a "regăsit" pe acel Nole care domina într-un mod categoric circuitul ATP acum doi ani. Sârbul a fost de neatins în semifinala de la Shanghai cu talentatul Alexander Zverev, nivelul arătat de Djoker fiind unul incredibil: deplasare fantastică, luciditate în momentele importante, încredere la cote înalte (6-2, 6-1 în favoarea numărului trei mondial).

HotNews.roFoto: Hotnews

Semifinala dintre sârb și german patru game-uri, până la 2-2 în primul set. Din acel moment, a fost un singur jucător pe teren. Cu un serviciu greu de anticipat și cu o defensivă de fier, Djokovic a fost cu cel putin o clasă peste adversarul său.

Djokovic a găsit mereu o soluție, indiferent de dificultatea schimburilor în care s-a aflat. Explicația poate fi una simplă: când ai atâtea arme în dotare și o deplasare atât de bună, e mult mai ușor să vezi luminița de la capătul tunelului.

Recunoscut pentru tăria serviciului său, Zverev a căzut mult prea repede pradă nervilor, una din rachetele sale plătind "cu viața" pentru erorile neforțate comise de numărul cinci mondial.

Nu a fost un meci cu prea multe lovituri câștigătoare (7-6 în favoarea germanului), diferența făcându-se la capitolul erori neforțate (24-9). Sârbul a retunat cu o precizie chirurgicală, iar mentalul lui Alexander a cedat cu fiecare lovitură care venea înapoi.

După doar o oră, Djokovic s-a impus cu 6-2, 6-1, nivelul arătat de el fiind unul înspăimântător pentru adversari. Apropo de adversari, sârbul se va duela în finala de duminică cu Roger Federer sau cu Borna Coric (cei doi se vor întâlni sâmbătă, de la ora 15:00).

În urma acestui succes, Nole l-a egalat pe Alexander la meciurile directe, scor 1-1. Germanul a trecut de sârb în finala unui alt Masters, cel de la Roma - ediția din 2017, scor 6-4, 6-3.

Va fi a patra finală din carieră pentru Djoker la Shanghai, competiție pe care a câștigat-o de trei ori (2015, 2013, 2012). Dacă se va impune la ediția din acest an, Novak va deveni jucătorul cu cele mai multe titluri la Shanghai.

De asemenea, duminică Nole va bifa a 103-a finală a carierei și a cincea din acest sezon. În 2018, sârbul se poate lăuda cu trei titluri: Wimbledon, Cincinnati și US Open.

"Shanghai Masters" are loc în perioada 7-14 octombrie și face parte din categoria "ATP World Tour Masters 1000". Suprafața este hard, iar premiile sunt în valoare totală de $7.087.800. În urmă cu un an de zile câștigător al competiției a fost Roger Federer.

Titlurile Masters, clasament:

1 Rafael Nadal 33

2 Novak Djokovic 31

3 Roger Federer 27

4 Ivan Lendl 22

5 John McEnroe 19

6 Jimmy Connors, Andre Agassi 17

8 Bjorn Borg 15

9 Andy Murray 14

10 Boris Becker 13.