​Perechea formată din românul Horia Tecău și olandezul Jean Julien Rojer a fost eliminată în turul secund al probei de dublu din cadrul turneului de Masters 1000 de la Shanghai, după ce a fost învinsă de echipa formată din columbienii Juan Sebastian Cabal și Robert Farah (favoriții numărul 5), scor 6-4, (5)6-7, 11-9. Meciul a durat o oră și 44 de minute.

Horia Tecau si Jean Julien RojerFoto: atpworldtour.com

Primul set a fost decis de break-ul realizat de columbieni la scorul de 3-3, echipa româno-olandeză nereușind să mai revină.

Setul secund a fost unul foarte echilibrat, ajungând la tiebreak, după ce Tecău și Rojer au ratat două ocazii de a închide setul la 5-4 și 40-15 pe serviciul columbienilor. În tiebreak, Horia și Jean Julien au făcut un minibreak la scorul de 3-2 și au reușit să închidă setul la a cincea oportunitate, prima pe propriul seriviciu.

Super tiebreak-ul a fost câștigat de columbieni, care au reușit trei minibreak-uri, cu unul mai mult decât Tecău și Rojer, care nu au reușit să salveze decât primele două mingi de meci.

Aceasta este a doua înfrângere consecutivă a echipei româno-olandeze împotriva columbienilor Cabal și Farah,care i-au eliminat și în primul tur al competiției de la Beijing, săptămâna trecută. Tecău și Rojer conduc în confruntările directe cu scorul de 4-3.

Pentru prezența în turul secund, Tecău și Rojer vor primi un cec în valoare de 27.450 de dolari și 90 de puncte ATP.

În turul următor, cei doi columbieni îi vor întâlni pe americanii Mike Bryan și Jack Sock, principalii favoriți de la Shanghai.

"Shanghai Masters" are loc în perioada 7-14 octombrie și face parte din categoria "ATP World Tour Masters 1000". Suprafața este hard, iar premiile sunt în valoare totală de $7.087.800. Ultimii câștigători ai probei de dublu de la Shanghai sunt Henri Kontinen și John Peers.