Românca Simona Halep, numărul unu mondial în tenisul feminin, a confirmat, într-un interviu acordat pentru site-ul turneului WTA de la Moscova, că va participa la Kremlin Cup, competiţie care va avea loc în perioada 15-20 octombrie, transmite Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Halep, care se tratează zilele acestea în România de hernie de disc, a mărturisit că i-ar plăcea să viziteze unele locuri din Moscova, dar acest lucru depinde de timpul pe care îl va avea la dispoziţie.

''Am amintiri extraordinare de la cele două turnee la care am jucat la Moscova şi aştept cu nerăbdare să joc din nou aici'', a declarat Halep (27 ani), care a câştigat în capitala Rusiei titlul de campioană europeană Under-16, iar apoi turneul WTA în 2013.

Halep a mai spus că e foarte mândră de actualul ei statut, de lider mondial, şi mai ales de faptul că a reuşit să rămână pe prima poziţie în lume atât de mult timp.

Simona Halep, care a fost nominalizată pentru titlul de Jucătoarea anului de către Asociaţia feminină de tenis (WTA), se află pentru a 49-a săptămână în fotoliul de lider al clasamentului mondial. În 2018, Halep a câştigat primul său titlu de Grand Slam, la Roland Garros, dar şi titlurile de la Shenzhen şi Montreal, jucând finale la Australian Open, Roma şi Cincinnati.

''Competiţia este dură, multe jucătoare evoluează la un nivel ridicat, dar am reuşit să mă menţin pe primul loc datorită experienţei mele şi muncii depuse'', a subliniat Halep. ''Ceea ce am realizat mă ajută să fiu mai încrezătoare în forţele mele şi să controlez mai bine presiunea'', a mai spus românca.

Reamintim că Halep ar trebui să joace la turneul de la Moscova (15-21 octombrie - a cerut un wild-card) și la Turneul Campioanelor de la Singapoare (21-28 octombrie) până la finalul anului în curs.

Rezultatele Simonei Halep în circuitul WTA în 2018:

Shenzhen - a câștigat trofeul (a jucat 5 meciuri)

Australian Open - a pierdut în finală (a jucat 7 meciuri)

Qatar - a pierdut prin abandon în semifinale (3 meciuri)

Indian Wells - a pierdut în semifinale (5 meciuri)

Miami - învinsă în turul trei (două meciuri a disputat)

Stuttgart - a pierdut în sferturi (două meciuri)

Madrid - învinsă în sferturi (4 meciuri)

Roma - a jucat finala (5 meciuri)

Roland Garros - a câștigat trofeul (7 meciuri)

Wimbledon - a pierdut în turul trei (3 meciuri)

Rogers Cup (Montreal) - a câștigat trofeul (5 meciuri)

Cincinnati - a disputat finala (5 meciuri)

US Open - turul întâi (un meci)

Wuhan - turul doi (un meci)

Beijing - turul doi (un meci).

S-ar putea să te interseze și:

Simona Halep, nominalizată pentru titlul de "Jucătoarea anului" / Mihaela Buzărnescu, în luptă pentru titlul de "Revelația sezonului"