​​Organizatorii Openului Australiei la tenis, primul turneu de Grand Slam al anului, au mărit cu 10% suma alocată participanţilor la ediţia 2019 a acestei competiţii, programată în luna ianuarie la Melbourne, informează presa de la antipozi, citată de Agerpres.

Noul logo de la Australian OpenFoto: australianopen.com

Valoarea totală a premiilor care vor fi oferite la Australian Open 2019 va creşte de la 55 milioane de dolari la 60,5 milioane de dolari australieni (37,3 milioane euro), câştigătorii probelor de simplu masculin şi feminin urmând să încaseze câte un cec în valoare de 4 milioane dolari.

Este pentru prima oară în istoria acestui turneu când premiile acordate vor depăşi plafonul de 60 milioane dolari australieni, subliniază cotidianul The Sydney Morning Herald.

O altă noutate o reprezintă introducerea unui cronometraj de 25 secunde, înaintea fiecărui serviciu, pentru a se evita tragerile de timp. Totodată, verificarea electronică va fi utilizată pentru a clarifica anumite faza litigioase.

Openul Australiei va avea loc anul viitor între 14 şi 27 ianuarie, deţinătorii titlurilor la simplu fiind elveţianul Roger Federer şi Caroline Wozniacki. În finala feminină din 2018, Wozniacki a învins-o în trei seturi pe Simona Halep.

Cât primesc în prezent câștigătorii de Grand Slam:

Australian Open 2019 - 4 milioane de dolari.

Roland Garros 2018 - 2,2 milioane de euro

Wimbledon 2018 - 2,53 milioane de euro

US Open 2018 - 3,25 milioane de euro.