Perechea formată din românul Horia Tecău și olandezul Jean Julien Rojer s-a calificat în turul secund al probei de dublu din cadrul turneului de Masters 1000 de la Shanghai, după ce a învins echipa Aisam-ul-Haq Qureshi (fost coleg de echipă cu Florin Mergea)/Stefanos Tsitsipas, scor (5)6-7, 7-6(2), 12-10. Meciul a durat o oră și 55 de minute.

HotNews.roFoto: Hotnews

Tecău și Rojer nu au început bine partida, pierzând pe propriul serviciu, însă au reușit să revină și să ducă setul în tiebreak, pe care l-au pierdut cu 7-5, după ce Qureshi și Tsitsipas au făcut minibreak-ul decisiv la scorul de 5-4.

În setul secund, echipa românului a făcut un break la scorul de 3-2 și a avut posibilitatea de a duce meciul rapid în super tiebreak, servind la 5-4. Qureshi și Tsitsipas au reușit să facă rebreak și setul s-a prelungit, din nou, până în tiebreak, unde Horia și Jean Julien nu au avut foarte mari probleme, impunându-se cu 7-2.

Super tiebreak-ul a fost unul echilibrat, cu minibreak-uri de fiecare parte. La scorul de 9-7, Qureshi a servit pentru meci, Tecău a returnat în fileu și Tsitsipas a sărit să-l îmbrățișeze pe colegul său în semn de victorie. Cei doi au venit la fileu, însă au aflat că serviciul a fost afară și au trebuit să continue partida. Qureshi a trimis în fileu, făcând o dublă greșeala, iar românul și olandezul au revenit în partidă. Tecău și-a făcut cu brio serviciul, ducând scorul la 10-9 și obținând prima minge de meci. După ce Qureshi și Tsitsipas au egalat la 10, grecul a trimis o minge în afara terenului și le-a oferit adversarilor prima șansă de a închide meciul pe propriul serviciu. Rojer a servit bine, iar Tecău a închis punctul și meciul cu o lovitură din apropierea fileului, 12-10.

Pentru calificarea în turul secund, Tecău și Rojer și-au asigurat un cec în valoare de 27.450 de dolari și 90 de puncte ATP.

În turul următor, cei doi îi vor întâlni pe columbienii Juan Sebastian Cabal și Robert Farah (favoriții numărul 5), cu care s-au mai confruntat de șase ori,ultima oară la Beijing, săptămâna trecută,unde Cabal și Farah au ieșit învingători. Scorul în întâlnirile directe este de 4-2 pentru echipa Tecău/Rojer.

"Shanghai Masters" are loc în perioada 7-14 octombrie și face parte din categoria "ATP World Tour Masters 1000". Suprafața este hard, iar premiile sunt în valoare totală de $7.087.800. Ultimii câștigători ai probei de dublu de la Shanghai sunt Henri Kontinen și John Peers.