Daniil Medvedev, locul 32 ATP, a câștigat turneul Japan Open Tenis, disputat la Tokyo, după ce l-a învins în finală pe favoritul fanilor Kei Nishikori, scor 6-2, 6-4. Rusul a avut nevoie de o oră și patru minute pentru a-l învinge pe niponul clasat pe locul 12 mondial.

HotNews.roFoto: Hotnews

Rusul nu i-a oferit nicio șansă adversarului său, reușind două break-uri în primul set și unul în cel de-al doilea, fără să piardă pe propriul serviciu. Cu un procentaj de 93% al punctelor câștigate pe primul serviciu (25 din 27), Medvedev a arătat că forma bună din cadrul turneului nu a fost o întâmplare și a devenit noul campion din Japonia.

Pe parcursul turneului, Medvedev a trecut de Diego Schwartzman (6-4, 6-4), Martin Klizan (6-4, 6-3), Milos Raonic (7-6(4), 6-3) și Denis Shapovalov (6-3, 6-3). Trofeul de la Tokyo este cea mai importantă performanță din cariera jucătorului în vârstă de 22 de ani. Anul acesta, el s-a impus în turneele de la Winston-Salem și de la Sydney.

Aceasta a fost a doua confruntare directă dintre Medvedev și Nishikori. Cei doi s-au mai întâlnit la Masters-ul de la Monte Carlo de anul acesta, unde Nishikori s-a impus cu scorul de 7-5, 6-2.

Pentru câștigarea turneului, Medvedev va primi un cec în valoare de 384.120 de dolari și 500 de puncte ATP, cu ajutorul cărora va urca zece poziții în clasament, până pe locul 22.

"Japan Open Tenis" s-a disputat în perioada 1-7 octombrie și face parte din categoria "ATP World Tour 500 Series". Suprafața este hard, iar premiile sunt în valoare totală de 1,78 milioane de dolari.