​Nikoloz Basilashvili, locul 34 ATP, va disputa finala turneului de la Beijing, după ce l-a învins în semifinale pe Kyle Edmund (16 ATP), scor 7-6(6), 6-3, după o oră și 40 de minute de joc. Jucătorul din Georgia îl va întâlni pe Juan Martin Del Potro în ultimul act, după ce argentinianul a profitat de retragerea lui Fabio Fognini (care a acuzat o problemă la gleznă).

HotNews.roFoto: Hotnews

Primul set a debutat cu câte un break de fiecare parte, urmând ca cei doi jucători să meargă cap la cap până în tiebreak, unde gruzinul a revenit de la 4-1 și s-a impus cu 8-6. În timpul setului, Basilashvili a salvat trei mingi de set.

Locul 34 ATP a început mai bine setul secund și a realizat un break încă din start, detasându-se la 2-0. Ambii jucători și-au făcut serviciul până la 5-3 în favoarea gruzinului, care a servit pentru câștigarea partidei. Edmund a recuperat break-ul, însă nu a reușit să își mai facă serviciul și a pierdut partida.

Până în finală, Basilashvili a trecut de Jack Sock ((6)6-7, 7-5, 6-2), Fernando Verdasco (7-6(3), 6-4) și Malek Jaziri (6-2, 6-2).

Pentru câștigarea trofeului, Nikoloz Basilashvili se va confrunta cu Juan Martin Del Potro, favoritul competiției și locul 4 ATP, care a ajuns în finală după ce adversarul său din semifinale, Fabio Fognini, s-a retras din cauza problemelor la gleznă. Del Potro s-a impus în singura confruntare directă, anul trecut, la Shanghai, scor 6-2, 3-6, 6-4.

"China Open" are loc în perioada 1-7 octombrie și face parte din categoria "ATP World Tour 500 Series". Suprafața este hard, iar premiile sunt în valoare totală de $3.401.860. Rafael Nadal este campionul de anul trecut.