Niponul Kei Nishikori, locul 12 ATP și cap de serie numărul trei, s-a calificat în finala turneului Japan Open Tenis, după ce l-a învins în semifinale pe francezul Richard Gasquet, scor 7-6(2), 6-1. Nishikori a avut nevoie de o oră și 31 de minute pentru a trece de jucătorul clasat pe locul 25 ATP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Într-un meci în care nu a oferit nicio minge de break adversarului, Nishikori a reușit 10 ași (spre deosebire de șapte ai lui Gasquet) și, după un prim set echilibrat, câștigat la tiebreak, a reușit trei break-uri în setul secund pentru a câștiga meciul și a ajunge în finala turneului din țara sa.

Pentru a ajunge în finală Nishikori a mai trecut de Yuichi Sugita (6-4, 6-1), Benoit Paire (6-3, 7-5) și Stefanos Tsitsipas (6-3, 6-3).

În finală, Kei Nishikori îl va întâlni pe Daniil Medvedev, locul 32 ATP,care a trecut în semifinale de Denis Shapovalov, scor 6-3, 6-3. Cei doi s-au mai întâlnit o singură dată, la Masters-ul de la Monte Carlo de anul acesta, unde Nishikori s-a impus cu scorul de 7-5, 6-2.

"Japan Open Tenis" se dispută în perioada 1-7 octombrie și face parte din categoria "ATP World Tour 500 Series". Suprafața este hard, iar premiile sunt în valoare totală de 1,78 milioane de dolari. Ultimul câștigător al turneului este David Goffin.