​Anastasija Sevastova, locul 20 WTA, s-a calificat în finala turneului de la Beijing, competiție din categoria Premier Mandatory, după ce a învins-o pe Naomi Osaka, care a acuzat dureri la spate, scor 6-4, 6-4, într-o oră și 30 de minute. Finala din China este cea mai importantă performanță din cariera letonei.

HotNews.roFoto: Hotnews

Diferența în meci a fost făcută de numărul greșelilor neforțate, nipona făcând nu mai puțin de 42. Pe lângă acestea, Osaka a făcut patru duble greșeli, toate în momente foarte importante ale partidei.

Naomi Osaka a început bine meciul, dominând fizic primele game-uri, însă Sevastova a fost cea care a reușit break-ul la scorul de 3-3 și s-a impus în primul set, scor 6-4.

Sevastova a fost prima care a reușit break-ul și în setul secund, însă Naomi Osaka a reușit să revină surprinzător, după ce a acuzat dureri la spate și a primit îngrijiri medicale. Antrenorul său, Sascha Bajin, a sfătuit-o să scurteze cât mai mult punctele și să dea tot ce are, pentru că nu mai are nimic de pierdut.

La scorul de 4-2 și 40-15 pentru Sevastova, letona a returnat de două ori consecutiv în fileu serviciile anemice ale japonezei (de aproximativ 130 km/h) și i-a readus la viață speranțele acesteia. Naomi a reușit să facă un rebreak după un game slab făcut de Sevastova pe propriul serviciu și părea că a reintrat în meci. La 4-4 și 40-30, locul 6 WTA a făcut o dublă greșeală și i-a oferit letonei o șansă de break pe care aceasta nu a refuzat-o. Sevastova și-a făcut serviciul după mai multe erori neforțate consecutive ale niponei și s-a calificat în cea mai importantă finală din carieră.

Campioană anul acesta la București, Sevastova va urca pe locul 12 WTA pentru și după ce cu cinci ani în urmă se retrăgea din tenisul profesionist acuzând numeroasele îmbolnăviri și accidentări.

Pe parcursul turneului, letona în vârstă de 28 de ani a trecut de Alize Cornet (6-4, 6-2), Madison Keys (prin neprezentare), Donna Vekic (6-3, 6-2), Dominika Cibulkova (6-3, 7-6(5)).

În finală, Anastasija Sevastova va întâlni învingătoarea duelului dintre Qiang Wang și Caroline Wozniacki.

China Open" se dispută pe hard în perioada 29 septembrie - 7 octombrie, are premii totale în valoare de $8.285.274 și face parte din categoria "Premier Mandatory". Întrecerea are loc la Beijing. La startul competiției pe tabloul principal s-au aflat 64 de jucătoare.

Ultimelecâștigătoarede la Beijing:

2017 Caroline Garcia

2016 Agnieszka Radwanska

2015 Garbine Muguruza

2014 Maria Sharapova

2013 Serena Williams

2012 Victoria Azarenka

2011 Agnieszka Radwanska

2010 Caroline Wozniacki.