Naomi Osaka a avut multe momente de rătăcire în meciul cu Shuai Zhang (45 WTA), însă a reușit să întoarcă în favoarea ei o partidă în care a părut în multe momente atât de aproape de înfrângere. Intervențiile lui Sascha Bajin (antrenorul ei) au ajutat-o să vadă , iar câștigătoarea de la US Open s-a impus după un meci de două ore și 34 de minute, scor 3-6, 6-4, 7-5. Nipona este în semifinale la Bejing, competiție din categoria Premier Mandatory.

HotNews.roFoto: Hotnews

Începutul de meci a fost unul dezastruos pentru standardele lui Naomi: și-a pierdut de trei ori serviciul și a cedat setul cu 6-3. Nipona a arătat multe vulnerabilități, însă trebuie acordat credit și jocului ofensiv, în anumite situații la limită, arătat de Zhang.

Nici manșa a doua nu a debutat prea fericit pentru câștigătoarea de la US Open: Osaka și-a mai pierdut încă o dată serviciul și a fost condusă cu 2-0.

Japoneza și-a ridicat puțin nivelul jocului, profitând și de încordarea care a început să se simtă în brațul adversarei. De la 4-3 pentru Zhang, Osaka a câștigat trei game-uri la rând, reușind să trimită partida într-un set decisiv (6-4).

Intervenția lui Sascha Bajin (antrenorul lui Naomi) a spus totul despre evoluția japonezei din această partidă. Acesta i-a precizat elevei sale că a câștigat setul, cu toate că la nivel de nu poate să fie la un nivel mai jos de atât.

Decivisul a fost un amestec de erori mari, lovituri câștigătoare minunate și multe break-uri (plus duble venite în momente importante). A fost senzația aceea că Shuai și Naomi resimt o mare dificultate pe propriul serviciu, acesta fiind o adevărată povară.

Shuai a ajuns în situația de a servi pentru câștigarea partidei (la 5-4), asta după ce a condus la un moment dat cu 4-1, însă a făcut un game rău, iar Naomi a primit un ajutor nesperat din partea adversarei. Mai mult, chinezoaica nu și-a mai găsit deloc ritmul, a continuat seria break-urilor, iar Shuai a ajuns pe : să încerce să rămână în meci pe serviciul lui Osaka.

Șansele irosite nu s-au mai întors însă pentru Shuai, iar Naomi și-a câștigat game-ul de serviciu atunci când conta mai mult - japoneza a închis partida după două ore și 34 de minute (7-5).

Într-o zi cenușie precum aceasta, Naomi a avut parte de intervenții foarte inspirate din partea lui Sascha Bajin, acesta fiind cel care a oprit trenului japonez de mare viteză.

Ultimul punct al partidei Osaka vs Zhang:

Sferturi:

Shuai Zhang - Naomi Osaka (8) 6-3, 4-6, 5-7

Anastasija Sevastova - Dominika Cibulkova 6-3, 7-6(5)

Katerina Siniakova - Caroline Wozniacki (2) 2-6, 2-6

Qiang Wang - Aryna Sabalenka 7-5, 7-5

Semifinale:

Naomi Osaka (8) - Anastasija Sevastova

Caroline Wozniacki (2) - Qiang Wang

China Open" se dispută pe hard în perioada 29 septembrie - 7 octombrie, are premii totale în valoare de $8.285.274 și face parte din categoria "Premier Mandatory". Întrecerea are loc la Beijing. La startul competiției pe tabloul principal s-au aflat 64 de jucătoare.

Ultimele castigatoare de la Beijing:

2017 Caroline Garcia

2016 Agnieszka Radwanska

2015 Garbine Muguruza

2014 Maria Sharapova

2013 Serena Williams

2012 Victoria Azarenka

2011 Agnieszka Radwanska

2010 Caroline Wozniacki.