Simona Halep a oferit noi detalii în legătură cu problemele de sănătate pe care le are (suferă de hernie de disc), liderul mondial precizând că a văzut încă un doctor, iar acesta i-a spus că poate juca. Simona a mai spus, printre altele, că face exerciții pentru a întări mușchii din zona cu probleme.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ce noutăți a oferit Simona

"Tocmai am văzut un alt doctor astăzi și mi-a spus că pot juca. Problema este acolo, discul s-a mutat. Dar nu e așa de periculos. Nu se mișcă în fiecare zi. Este bine. Fac exercitii pentru a intări mușchii din acea zona, ca să pot împinge discul înapoi sau să-l mențin așa.

Nu e chiar așa de rău. Nu există riscuri de deteriorare suplimentară. Trebuie să fac recuperare. Voi lucra exercițiile de bază, plus o terapie cu masaje. N-o sa mai joc tenis până la Turneul Campioanelor", a spus Simona Halep, pentru New Tork Times, citată de Digisport.

2018, anul de referință al carierei

"E cel mai bun an din carieră, cel în care am câştigat un Grand Slam. Să fii numărul 1 este extraordinar, însă e şi mai bine să câştigi un Grand Slam. Australian Open (n.r. unde a pierdut finala cu Caroline Wozniacki) a fost o experienţă extraordinară pentru mine. Mi-am împins limitele şi am văzut că orice este posibil. Mi-am dat seama că sunt puternică, acel turneu m-a ajutat să cred că pot câştiga unul dintre marile turnee. După Melbourne am simţit că sunt capabilă să câştig un Grand Slam", a conchis Halep.

Halep a avut pentru prima dată probleme medicale la Wuhan, turneu unde a fost învinsă în două seturi de Dominika Cibulkova. Lucrurile nu au continuat deloc bine pentru Simona, ea abandonând la Beijing după ce a pierdut primul set al disputei cu Ons Jabeur.

Reamintim că Halep urma să joace la turneul de la Moscova (15-21 octombrie - ceruse un wild-card) și la Turneul Campioanelor de la Singapoare (21-28 octombrie) până la finalul anului în curs.

Rezultatele Simonei Halep în circuitul WTA în 2018:

Shenzhen - a câștigat trofeul (a jucat 5 meciuri)

Australian Open - a pierdut în finală (a jucat 7 meciuri)

Qatar - a pierdut prin abandon în semifinale (3 meciuri)

Indian Wells - a pierdut în semifinale (5 meciuri)

Miami - învinsă în turul trei (două meciuri a disputat)

Stuttgart - a pierdut în sferturi (două meciuri)

Madrid - învinsă în sferturi (4 meciuri)

Roma - a jucat finala (5 meciuri)

Roland Garros - a câștigat trofeul (7 meciuri)

Wimbledon - a pierdut în turul trei (3 meciuri)

Rogers Cup (Montreal) - a câștigat trofeul (5 meciuri)

Cincinnati - a disputat finala (5 meciuri)

US Open - turul întâi (un meci)

Wuhan - turul doi (un meci)

Beijing - turul doi (un meci).