Simona Halep a aflat răspunsul problemelor sale din ultima perioadă (a abandonat la Beijing), liderul mondial anunțând pe contul personal de Twitter că suferă de o hernie de disc.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Salutare, tuturor! Am vrut să vă ofer rapid noutăți în privința stării mele. Am făcut azi un RMN la spate și am aflat că am hernie de disc. Voi discuta cu doctorii în zilele următoare și sper că voi reveni cât mai repede cu detalii. Vă mulțumesc tuturor pentru susținere!" - Simona Halep.

Conform specialiștilor (citați de Digisport), hernia de disc necesită un tratament pe termen lung sau o intervenție chirurgicală, iar perioada de recuperare poate fi undeva între două și șase luni.

În aceste condiții, sezonul 2018 pare unul mai degrabă încheiat pentru liderul mondial. Reamintim că Halep urma să joace la turneul de la Moscova (15-21 octombrie - ceruse un wild-card) și la Turneul Campioanelor de la Singapoare (21-28 octombrie).

Halep a avut pentru prima dată probleme medicale la Wuhan, turneu unde a fost învinsă în două seturi de Dominika Cibulkova. Lucrurile nu au continuat deloc bine pentru Simona, ea abandonând la Beijing după ce a pierdut primul set al disputei cu Ons Jabeur.

"O accidentare de acest gen este, deseori, serioasă (știu din proprie experiență). Trebuie să-i fi fost extrem de greu să lovească acele mingi de tenis în ultimele două săptămâni" - Christopher Clarey, specialist în tenis, editorialist la New York Times.

Ce spune Pompiliu Popescu, fost medic al naționalei de fotbal a României

"Mai sunt două săptămâni jumătate până la competiţie (n.r. Turneul Campioanelor) şi eu zic că se poate reface. Există şi soluţia injecţiilor, dar e bine ca ele să nu se facă pentru că pot apărea alte probleme. Există şi alte soluţii de tratament, dar depinde dacă nu are şi semne sau fenomene neurologice. Cum ar fi amorţelile, deficitul motor. Nu le are încă, deci ea se poate recupera până atunci.

E vorba de un disc care compresează o rădăcină de nerv şi nu se poate ajunge la ceva foarte grav. Este avertizată acum şi în cel mai rău caz se intervine acum.

Dacă aş fi medicul ei i-aş recomenta repaus, tratament şi recuperare. Repausul e cel mai important acum. Dacă ajungi să faci operaţie, într-o lună te poţi recupera. Dar ca să revii la intensitate maxima, ai nevoie de două luni. Au avut această problemă şi Chiricheş, Pancu, Goian, Năstăsie care joacă si astăzi" - Pompiliu Popescu, pentru ProSport.

Rezultatele Simonei Halep în circuitul WTA în 2018:

Shenzhen - a câștigat trofeul (a jucat 5 meciuri)

Australian Open - a pierdut în finală (a jucat 7 meciuri)

Qatar - a pierdut prin abandon în semifinale (3 meciuri)

Indian Wells - a pierdut în semifinale (5 meciuri)

Miami - învinsă în turul trei (două meciuri a disputat)

Stuttgart - a pierdut în sferturi (două meciuri)

Madrid - învinsă în sferturi (4 meciuri)

Roma - a jucat finala (5 meciuri)

Roland Garros - a câștigat trofeul (7 meciuri)

Wimbledon - a pierdut în turul trei (3 meciuri)

Rogers Cup (Montreal) - a câștigat trofeul (5 meciuri)

Cincinnati - a disputat finala (5 meciuri)

US Open - turul întâi (un meci)

Wuhan - turul doi (un meci)

Beijing - turul doi (un meci).

Hernia de disc - Cauze, simptome, diagnostic, tratament.

Mesajul postat de Simona Halep pe contul personal de Twitter: