Turneul de la Wuhan a rămas fără favorita numărul trei, după ce marți fusese eliminată și Simona Halep, cap de serie numărul unu. Angelique Kerber a cedat într-o oră și 18 minute disputa cu Ashleigh Barty, americanca impunându-se în două seturi, scor 7-5, 6-1. A părăsit competiția și Petra Kvitova, iar în acest moment în întrecere se mai află o singură jucătoare din TOP 10 - Caroline Wozniacki.

Ashleigh Barty Foto: wtatennis.com

După un prim set echilibrat cu trei break-uri (cel decisiv a apărut la ultima strigare înainte de tiebreak, la 6-5), manșa a doua a curs intr-o singură direcție.

Stăpână pe loviturile ei și cu încrederea la cote înalte, Barty nu i-a lăsat prea multe speranțe lui Angie, manșa revenindu-i cu un clar 6-1. În total, ultima câștigătoare de la Wimbledon și-a cedat de patru ori serviciul, americanca fiind decisivă la retur în destule situații.

Barty (17 WTA) a încheiat disputa în mare stil, cu un as.

Programul optimilor:

Angelique Kerber (3) - Ashleigh Barty (16) 5-7, 1-6

Petra Kvitova (5) - Anastasia Pavlyuchenkova 6-3, 3-6, 3-6

Qiang Wang - Daria Gavrilova 7-5, 6-2

Aryna Sabalenka - Sofia Kenin 6-3, 6-3

Daria Kasatkina (13) - Dominika Cibulkova 6-3, 7-6(3)

Anett Kontaveit - Shuai Zhang

Garbine Muguruza (14) - Katerina Siniakova

Caroline Wozniacki (2) - Monica Puig 6-7(10), 5-7

"Dongfeng Motor Wuhan Open" face parte din categoria "Premier 5", se desfășoară pe hard, iar la start pe tabloul principal s-au aflat 64 de sportive (premii totale în valoare $2,746,000).La ediția de anul trecut, Simona Halep a fost învinsă în turul al doilea de Daria Kasatkina (6-2, 6-1). Sportiva noastră are 60 de puncte WTA de apărat.

Ultima câștigătoare este Caroline Garcia. În România, competiția va fi în direct pe Digisport, LiveText și Livescore pe HotNews.ro.

Ultimul punct al partidei Barty vs Kerber: