​Irina Begu, locul 53 ATP și principala favorită, a fost eliminată în primul tur al turneului de la Tashkent, dotat cu premii în valoare totală de 250.000 de dolari, după ce a fost învinsă în două seturi, scor 6-3, 6-2, de locul 119 WTA, Kateryna Kozlova, după o oră și 18 minute de joc.

HotNews.roFoto: Hotnews

Irina a început cu un break meciul, după care și-a securizat serviciul și părea să fie la cârma partidei, însă din acel moment românca a avut probleme la serviciu și Kozlova a reușit să facă trei break-uri consecutive și să se impună cu 6-3 (Begu a mai reușit și ea un break, care nu a fost suficient).

Setul doi a fost câștigat fără probleme de ucraineancă, scor 2-6, după ce s-a impus de două ori pe serviciul Irinei și a servit foarte bine, salvând singura șansă de break a româncei la scorul de 2-3.

Pentru participarea la turneul din Uzbekistan, Irina va primi un cec în valoare de 2.220 de dolari și un singur punct WTA.

Irina se află și pe tabloul de dublu, unde va evolua împreună cu Raluca Olaru, în primul tur, împotriva echipei Anna Blinkova/Fanny Stollar.

"Tashkent Open" se dispută în perioada 24-29 septembrie și face parte din categoria "International". Suprafața este hard, iar premiile sunt în valoare totală de 250.000 de dolari. Ultima câștigătoare a turneului este Kateryna Bondarenko. La dublu, deținătoarele trofeului sunt Timea Babos și Andrea Hlavackova.