Echipa Europei a câștigat ediția din acest an a Laver Cup, scor 13-8, după ce Roger Federer și Alexander Zverev au adus două victorii în a treia zi de competiție. De partea cealaltă, perechea Isner/Sock au dat speranțe echipei , însă victoria lor din meciul de dublu nu a fost suficientă. Echipa Europei se află la a doua victorie în tot atâtea ediții de Laver Cup, după ce anul trecut s-a impus cu 15-9.

Echipa Europei s-a impus la Laver CupFoto: lavercup.com

A treia zi de competiție a început cu meciul la dublu dintre europenii Roger Federer/Alexander Zverev și americanii John Isner/Jack Sock, scor 6-4, (2)6-7, 9-11. Meciul a început cu europenii dominând și echipa lui Bjorn Borg părea că se apropie tot mai mult de victoria finală, după ce Zverev a reușit să aducă primul break printr-un lob frumos. Publicul din Chicago a avut un rol important în setul secund, unde i-a dus pe americani până în tiebreak-ul în care aceștia s-au impus fără probleme (7-2). În super tiebreak, europenii au părut ca au meciul în mână, dar americanii au salvat două mingi de meci (la 7-9) și l-au făcut pe John McEnroe, căpitanul lor, să se ridice de pe bancă și să se bucure, după ce au câștigat cu 11-9 și au adus, pentru prima oară în istoria Laver Cup, echipa în frunte, scor 8-7.

În al doilea meci al serii, cel disputat între Roger Federer și John Isner, elvețianul a salvat trei mingi de meci și s-a impus în fața americanului ((5)6-7, 7-6(8), 10-7) pentru a aduce Europa din nou la conducere, scor 10-8. Într-un meci fără break-uri, Federer a pierdut primul set în tiebreak, după ce Isner a făcut un minibreak la scorul de 6-5 pentru el. În setul secund, FedEx a salvat o minge de meci la scorul de 5-4 și A-40 pentru Isner pe serviciul elvețianului. Setul a ajuns în tiebreak, unde locul doi mondial a reușit să salveze alte două mingi de meci, la 6-4 pentru american și s-a impus cu 6-8. În super tiebreak, Roger a reușit să câștige a doua minge de meci și să readucă Europa la conducere, scor 10-8.

În ultima partidă de la Laver Cup s-au înfruntat Alexander Zverev și Kevin Anderson. După un prim set fără break-uri, Kevin Anderson s-a impus în tiebreak, scor 7-3 și părea foarte aproape de a readuce la conducerea confruntării. Neamțul însă nu a renunțat și a revenit în setul secund, unde a reușit un break chiar în ultimul game, la 5-6 pentru el, și a dus setul în decisiv. Super tiebreak-ul a fost unul echilibrat, fiecare jucător reușind mini-break-uri, însă Zverev a arătat că are nervii mai tari și, la scorul de 8-7 cu mini break avans, nu a mai clacat și și-a făcut serviciile pentru a câștiga partida și trofeul pentru echipa Europei.
Dacă Anderson reușea să îl învingă pe Zverev, câștigătoarea trofeului urma să fie decisă de partida dintre Novak Djokovic și Nick Kyrgios, meci care a fost anulat după ce echipa Europei a reușit să ajungă la 13 puncte prima.

Vezi aici rezumatul partidei dintre Federer și Isner:

Vezi aici rezumatul partidei dintre Zverev și Anderson:

Vezi aici rezumatul partidei dintre Isner/Sock - Federer/Zverev: