​Andy Murray a decis să își încheie sezonul de revenire devreme, spunând că vrea să fie "în cea mai bună formă posibilă" pentru începutul sezonului 2019, informează BBC Sport.

HotNews.roFoto: Hotnews

Fostul lider mondial plănuiește să evolueze la turneele de la Shenzhen și de la Beijing în următoarele două săptămâni, însă nu va participa la cele de la Shanghai sau Paris din luna octombrie.

Murray speră ca recondiționarea și "niște antrenamente intense" să-l ajute "să facă niște îmbunătățiri vizibile".

În vârstă de 31 de ani, scoțianul a avut o operație la șold în ianuarie și a jucat doar nouă meciuri anul acesta, după ce a revenit în circuitul ATP în luna iunie.

La turneele de Grand Slam,Murray a pierdut în turul secund la US Open, după ces-a retras chiar înainte de Wimbledon.

"Am nevoie de o perioadă lungă de antrenamente și recondiționare pentru a intra în cea mai bună formă pentru începutul sezonului 2019 și pentru a mă aduce la nivelul necesar pentru a concura la cele mai mari turnee din nou. Ultimele luni au fost chiar pozitive, simt că am făcut pași importanți în procesul de recuperare după operația la șold. După încă o perioada intensă de antrenament, o să fac și mai multe îmbunătățiri. Sper ca următoarele două săptămâni din China să meargă bine, de abia aștept",a declarat Murray, clasat în prezent pe locul 308 mondial, într-un video postat pe Facebook.

Vezi aici mesajul transmis de Murray pe pagina sa de Facebook: