Roger Federer și Novak Djokovic, câștigători în total a 34 de titluri de Grand Slam, au pierdut prima partidă jucată de aceeași parte a fileului, scor 6-7, 6-3, 10-6, împotriva perechii Jack Sock/Kevin Anderson. Americanul și sud-africanul au adus astfel primul punct pentru echipa , ducând scorul general la 3-1 pentru echipa Europei.

Roger Federer si Novak Djokovic la Laver CupFoto: tennisworldusa.org

FedEx și Nole au luptat bine în special în primul set, dar acest lucru nu a fost suficient pentru a le aduce o victorie în primul meci jucat împreună. Cei doi nu au reușit să facă vreun mini-break în super tie-break și au pierdut astfel partida.

Primul set a început cu un voleu câștigător reușit de Djokovic și s-a terminat cu un alt voleu câștigător realizat de Federer, la 6-5 în tie-break.Tot în primul set a avut loc faza zilei, Nole lovindu-l pe Federer cu o minge, încercând să returneze.

Sock și Anderson au servit bine în setul secund și au făcut un break pe serviciul lui Federer, pe care marii campioni nu au reușit să-l recupereze. În super tie-break, Sock a reușit punctele decisive pe serviciul lui Federer, la 4-4 și la 9-6, aducând astfel primul punct pentru echipa .

Bucuria celor doi după câștigarea primului set:

Scorul general este de 3-1 pentru echipa Europei, după ce au avut loc următoarele partide:

G. Dimitrov - F. Tiafoe 6-1, 6-4

K. Edmund - J. Sock 6-4, 5-7, 10-6

D. Goffin - D. Schwartzman 6-4, 4-6, 11-9

Tot ce trebuie să știi despre Laver Cup.

Vezi aici rezumatul partidei Federer/Djokovic vs Sock/Anderson:

Echipa Europei:

Echipa :