​Monica Niculescu, locul 81 WTA și cap de serie numărul 15, s-a calificat în turul secund al calificărilor turneului de la Wuhan, de categorie Premier 5, după ce a învins-o pe Fangzhou Liu (locul 146 WTA), scor 6-2, 6-3 într-o oră și 32 de minute.

Monica NiculescuFoto: shenzenopen.com

După ce în primul set, Monica s-a impus fără probleme, reușind două break-uri, setul secund a fost unul ciudat, ambele jucătoare având probleme în a-și păstra serviciul. Cu un total de opt break-uri, Monica a câștigat setul după ce și-a făcut serviciul o singură dată, la scorul de 2-3 pentru ea.

Pentru prezența în turul secund al calificărilor, Monica va primi un cec în valoare de 4.215 de dolari și 20 de puncte WTA.

Tot astăzi se mai află în calificări Ana Bogdan, care va evolua împotriva lui Yingying Duan (120 WTA), după ceSorana Cîrstea a pierdut împotriva lui Nicole Gibbs.

Principala favorită pe tabloul principal este Simona Halep, locul I WTA.

"Dongfeng Motor Wuhan Open" face parte din categoria "Premier 5", se desfășoară pe hard, iar la start pe tabloul principal se vor afla 32 de sportive (premii totale în valoare $2,746,000). La ediția de anul trecut,Simona Halep a fost învinsă în turul al doilea de Daria Kasatkina (6-2, 6-1). Sportiva noastră are 60 de puncte WTA de apărat.

Ultima câștigătoare este Caroline Garcia. În România, competiția va fi în direct pe Digisport, LiveText și Livescore pe HotNews.ro.