​Irina Begu și Raluca Olaru, principalele favorite, au câștigat în două seturi împotriva echipei Jacqueline Cako/Nicola Geuer, scor 6-4, 7-6 (5), într-un meci din primul tur al turneului de dublu de la Seul (Coreea de Sud), care a durat două ore și două minute.

HotNews.roFoto: Hotnews

Meciul a început cu câte un break de fiecare parte, însă româncele au câștigat din nou pe serviciul adversarelor la scorul de 3-3 și s-au impus în primul set cu 6-4.

În setul secund, Begu și Olaru au condus cu scorul de 5-2, cu două break-uri avans, dar adversarele au reușit să câștige patru game-uri consecutive, după ce jucătoarele noastre au ratat o minge de meci la 5-3 și 40-40 pe serviciul adversarelor. Româncele au închis meciul după ce au câștigat tiebreak-ul cu 7-5.

În sferturi, Irina Begu și Raluca Olaru le vor întâlni pe surorile Su-Wei Hsieh și Shu-Ying Hsieh, care au trecut în primul tur de perechea Anna Karolina Schmiedlova/Tamara Zidansek, scor 6-4. 6-4.

Pentru calificarea în sferturi la Seul, Irina și Raluca și-au asigurat un cec în valoare de 1.820 de dolari și 60 de puncte WTA.

Korea Open se dispută la Seul în perioada 17-23 septembrie și face parte din categoria "International". Suprafața este hard, iar premiile sunt în valoare totală de $250.000. Irina Begu s-a impus la dublu, în 2014, alături de Lara Arruabarrena. Jucătoarea noastră a câștigat și turneul de simplu în 2015. În România turneul poate fi urmărit în direct pe Digisport.