​Fosta jucătoare de tenis Billie Jean King a declarat, pentru CNN, că Serena Williams a întrecut măsura la finala US Open, dar şi arbitrul Carlos Ramos a înrăutăţit situaţia, potrivit News.ro.

Serena Williams si Carlos RamosFoto: Danielle Parhizkaran-USA TODAY SPORTS

“Serena a avut o reacţie deplasată, fără îndoială. Nimeni nu spune că s-a comportat frumos. Ideea este că el (Ramos) a înrăutăţit situaţia. Am simţit că a greşit încă de la început. Ca arbitru de scaun trebuie să laşi meciul să curgă, iar el a procedat exact invers. Trebuia să îi spună Serenei: ‘Nu îţi atac caracterul’. ”, a spus King.

Întrebată dacă sexismul a jucat un rol în finală, King a spus că în tenis acesta încă reprezintă o problemă. “Bărbaţii sunt deschişi atunci când îşi apără punctul de vedere. Iar femeile sunt văzute ca isterice. Nu suntem. Şi noi ne spunem punctul de vedere”, a afirmat fosta sportivă.

Ea consideră că tenisul trebuie să se schimbe, să se permită coachingul şi arbitrii de scaun să comunice mai bine deciziile. “Criza creează oportunitate. Aceasta este o oportunitate pentru noi să îndreptăm lucrurile”.

Jucătoarea americană Serena Williams a fost amendată cu suma de 17.000 de dolari pentru comportamentul din finala US Open, pierdută în faţa japonezei Naomi Osaka. Osaka s-a impus cu scorul de 6-2, 6-4, într-un meci marcat de o dispută între Williams şi arbitrul portughez Carlos Ramos.

Incidentele au început la 1-0 pentru Williams, în al doilea set. Ramos i-a acordat americancei un avertisment pentru coaching, iar aceasta a izbucnit: "Nu avem un cod. Nu trişez ca să câştig, prefer să pierd". După meci, antrenorul Patrick Mouratoglou avea să recunoască faptul că i-a dat indicaţii elevei sale, dar a susţinut că aceasta nu a văzut semnele din tribună. Meciul a continuat, Serena Williams reuşind să se desprindă la 3-1, după un break în ghemul al patrulea. Însă sportiva din SUA a comis două duble greşeli în ghemul următor şi Osaka a făcut rebreak. De nervi, Williams a dat cu racheta de pământ şi a primit al doilea avertisment şi punct pierdut: 3-2 pentru ea şi 15-0 pentru Osaka în ghemul al şaselea.

Serena Williams a luat foc şi s-a luat de arbitru: "Îmi datorezi scuze. Nu am trişat niciodată, încerc să dau un bun exemplu fiicei mele. Nu am trişat niciodată." Jucătoarea americană a intrat de mai multe ori în conflict verbal cu Ramos, pe care l-a făcut "mincinos", pentru că a acuzat-o de "coaching", şi "hoţ", pentru că i-a furat un punct. "Nu o să mă mai arbitrezi niciodată", a mai spus ea. După o discuţie îndelungată cu Ramos, Serena Williams, vizibil supărată, a primit a treia penalizare, pentru abuz verbal, ceea ce a costat-o pe sportiva americană un ghem, de la 3-4 la 3-5.

"Mulţi tenismeni au făcut la fel ca mine şi nu au fost sancţionaţi. Pe mine m-ai sancţionat pentru că sunt femeie", a continuat Serena Williams, dar arbitrul a rămas ferm în deciziia lui de a-i da ghem pierdut.

În continuare, cele două jucătoare au mai câştigat câte un ghem fiecare, iar Osaka s-a impus cu 6-2, 6-4.

S-ar putea să te mai intereseze și:

VIDEO Serena Williams, lacrimi şi acuzaţii de sexism în finala de la US Open: "Mai degrabă pierd, decât să trișez"

Prima reacție a arbitrului Carlos Ramos după incidentul cu Serena Williams: "Arbitraj perfect nu există" / Portughezul nu a ieșit pe străzile New York-ului în ziua de după finala US Open

Martina Navratilova, după scandalul făcut de Serena Williams: "Fiind niște modele pentru noua generație, jucătorii să se întrebe: sunt suficient de fair-play, îmi respect îndeajuns rivalii?"

ITF îl apără pe arbitrul Carlos Ramos în scandalul finalei de la US Open: "A acţionat cu profesionalism şi integritate"