Episodul din finala de la US Open dintre Serena Williams și arbitrul Carlos Ramos a făcut înconjurul lumii, iar multe nume influente din lumea tenisului și-au spus părerea despre acest incident. "Ieșirea ei nu este în regulă (n.r. a Serenei). Fiind niște modele pentru noua generație, jucătorii să se întrebe: sunt suficient de fair-play, îmi respect îndeajuns rivalii?", a fost de părere Martina Navratilova, câștigătoare a 18 turnee de Grand Slam.

Serena WilliamsFoto: usopen.org

"Serena are dreptate doar în parte, sunt două unități de măsură diferite în gradul sancțiunilor între femei și bărbați. Acest lucru nu este însă numai în lumea tenisului. Cu toate acestea, ieșirea ei nu este în regulă, prin forma protestelor ei a greşit. Nu cred că e o idee bună să zici '' - Martina Navratilova pentru New York Times.

"Cred că întrebarea pe care ar trebui să și-o pună jucătorii, fiind niște modele pentru noua generație, este următoarea: sunt suficient de fair-play, îmi respect îndeajuns rivalii?" - Martina Navratilova.

"Carlos Ramos (n.r. arbitrul de scaun) nu avea altă variantă. Trebuia să o penalizeze. Mi-e greu să cred că după ce acuzi arbitrul că a furat poți scăpa, indiferent că ești bărbat sau femeie. Dacă totuși Serena are dreptate și există discrepanțe în măsurile luate, oficialii ar trebui să analizeze atent situația și să ia măsurile cuvenite", a completat Navratilova.

În vârstă de 61 de ani, Martina Navratilova a triumfat de 18 ori la turneele de Grand Slam: de trei ori la Australian Open (1981, 1983, 1985), de doua ori la Roland Garros (1982, 1984), de nouă ori la Wimbledon (1978, 1979, 1982, 1983, 1984, 1985, 1986, 1987, 1990) și de patru ori la US Open (1983, 1984, 1986, 1987).

Aici poți asculta întregul episod dintre Serena Williams și arbitrul Carlos Ramos:

S-ar putea să te intereseze și:

Un desenator australian este criticat dur pentru o caricatură în care a înfăţişat-o pe Serena Williams

ITF îl apără pe arbitrul Carlos Ramos în scandalul finalei de la US Open: "A acţionat cu profesionalism şi integritate"

VIDEO Serena Williams, lacrimi şi acuzaţii de sexism în finala de la US Open: "Mai degrabă pierd, decât să trișez"

Novak Djokovic, despre incidentul din finala feminină de la US Open: "Arbitrul nu ar fi trebuit să o împingă pe Serena la limită, asta a schimbat cursul meciului"

Serena Williams, amendă de 17 000 $ după ce a acuzat arbitrul de sexism