​Un caricaturist australian este criticat dur pentru un desen în care a reprezentat-o pe Serena Williams, el fiind acuzat în special de J.K. Rowling, autoarea seriei "Harry Potter", că s-a folosit de de ''figuri de stil rasiste şi sexiste'', relatează AFP, conform News.ro.

Caricatura cu Serena WilliamsFoto: Herald Sun

În desenul lui Mark Knight, publicat luni în ziarul Herald Sun, Williams este înfăţişată cu buze supradimensionate şi alură masculină, sărind peste racheta sa de tenis ruptă în finala de la US Open.

Furia Serenei Williams contra arbitrului de scaun în finala turneului încă stârneşte vâlvă. Sportiva americană, care a fost amendată cu 17.000 de dolari pentru trei avertismente, a vorbit despre sexism şi despre dublul standard aplicat jucătorilor şi jucătoarelor.

Vedeta a fost învinsă de japoneza Naomi Osaka şi a pierdut ocazia de a câştiga cel de-al 24-lea titlu de Grand Slam din carieră.

"Nu puteţi să o lăsaţi pur şi simplu să câştige?", o întreabă arbitrul pe Osaka în desenul lui Knight.

Desenatorul, cunoscut pentru caricaturile sale controversate, a fost atacat din toate părţile, inclusiv de către un membru al Congresului american şi de un număr deloc neglijabil de 22.000 de persoane care au comentat desenul său pe Twitter.

"Bravo, pentru că ai redus-o pe una dintre cele mai mari sportive în viaţă la câteva fraze rasiste şi sexiste şi pentru că ai transformat o altă mare sportivă într-un accesoriu fără chip", a comentat scriitoarea J.K. Rowling.

Knight a replicat subliniind că a desenat în egală măsură un portret puţin măgulitor al unui jucător de tenis australian, Nick Kyrgios, care "s-a comportat necorespunzător". "Desenul este despre cum s-a comportat în acea zi", se apără artistul. "Am desenat-o aşa cum este, ca o femeie afro-americană, este puternic construită, poartă costume scandaloase, este interesant să o desenez. Nu aduceţi genul în discuţie, este o chestiune de comportament", este justificarea autorului pe site-ul ziarului heraldsun.com.au.

S-ar putea să te intereseze și:

ITF îl apără pe arbitrul Carlos Ramos în scandalul finalei de la US Open: "A acţionat cu profesionalism şi integritate"

VIDEO Serena Williams, lacrimi şi acuzaţii de sexism în finala de la US Open: "Mai degrabă pierd, decât să trișez"

Novak Djokovic, despre incidentul din finala feminină de la US Open: "Arbitrul nu ar fi trebuit să o împingă pe Serena la limită, asta a schimbat cursul meciului"

Serena Williams, amendă de 17 000 $ după ce a acuzat arbitrul de sexism