Federaţia Internaţională de Tenis (ITF) a reacţionat, luni, la polemica iscată după afirmaţiile virulente ale Serenei Williams la adresa arbitrului Carlos Ramos, în finala US Open, transmite News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Carlos Ramos este unul dintre cei mai experimentaţi şi respectaţi arbitri din tenis. Deciziile lui Ramos au fost luate respectând regulamentul în vigoare şi au fost validate prin decizia US Open de a o sancţiona pe Serena Williams pentru trei infracţiuni. Este de înţeles că acest incident regretabil a dus la o astfel de dezbatere. În acelaşi timp, este important să ne amintim că Ramos şi-a îndeplinit rolulde arbitru respectând regulamentul şi a acţionat cu profesionalism şi integritate", se arată în comunicatul federaţiei internaţionale.

Jucătoarea americană Serena Williams a fost amendată cu suma de 17.000 de dolari pentru comportamentul din finala US Open.

Amenda va fi dedusă din premiul de 1,85 de milioane de dolari, pe care l-a primit pentru evoluţia de la ultimul grand slam al anului, şi este compusă din următoarele sancţiuni: 10.000 de dolari pentru "abuz verbal" (l-a făcut pe arbitru), 4.000 de dolari pentru "coaching" (a primit sfaturi de la antrenor în timpul meciului) şi 3.000 de dolari pentru că a dat cu racheta de pământ.

Jucătoarea japoneză Naomi Osaka, locul 19 WTA şi cap de serie numărul 20, a câştigat, sâmbătă, turneul US Open, învingând-o în finală pe americanca Serena Williams, locul 26 WTA şi cap de serie numărul 17, scor 6-2, 6-4, meci marcat de o dispută între fostul lider WTA şi arbitrul portughez Carlos Ramos.

Aici poți asculta întregul episod dintre Serena Williams și arbitrul Carlos Ramos:

S-ar putea să te intereseze și:

VIDEO Serena Williams, lacrimi şi acuzaţii de sexism în finala de la US Open: "Mai degrabă pierd, decât să trișez"

Novak Djokovic, despre incidentul din finala feminină de la US Open: "Arbitrul nu ar fi trebuit să o împingă pe Serena la limită, asta a schimbat cursul meciului"

Serena Williams, amendă de 17 000 $ după ce a acuzat arbitrul de sexism