​Federaţia americană de tenis (USTA) a anunţat că va revizui politicile sale de comunicare după controversele legate de arbitraj de la US Open, informează Reuters, potrivitAgerpres.

Logo Federatia americana de tenisFoto: usta.com

Arbitrul Mohamed Lahyani a fost admonestat de organizatorii US Open fiindcă a încălcat protocolul când a coborât din scaunul său în plin meci pentru a i se adresa personal australianului Nick Kyrgios.

Arbitrul Christian Rask a fost la rândul său ţinta criticilor după ce a penalizat-o pe franţuzoaica Alize Cornet după ce şi-a schimbat tricoul în timpul meciului. Organizatorii turneului au dat publicităţii un comunicat în care au afirmat că regretă că jucătoarea a fost penalizată.

Sâmbătă, americanca Serena Williams a primit mai multe avertismente în setul al doilea al finalei pe care avea s-o piardă în faţa japonezei Naomi Osaka.

În urma acestor incidente, purtătorul de cuvânt al USTA, Chris Widmaier, a afirmat că forul pe care îl reprezintă se gândeşte la introducerea unor schimbări.

Directorul WTA, Steve Simon, a declarat că ia în calcul ca indicaţii venite din partea antrenorului, interzise la turneele de Grand Slam, să fie de acum permise.

S-ar putea să te intereseze și:

VIDEO US Open: Alize Cornet, avertizată de arbitru după ce și-a dat jos tricoul pe teren - De ce au voie doar bărbații?

US Open: Alize Cornet nu va fi sancţionată pentru că şi-a scos tricoul pe teren

VIDEO US Open: Scena rar întâlnită în tenis - A făcut arbitrul Mohamed Lahyani pe antrenorul pentru Nick Kyrgios?

VIDEO Serena Williams, lacrimi şi acuzaţii de sexism în finala de la US Open: "Mai degrabă pierd, decât să trișez"