Noul câştigător al US Open, sârbul Novak Djokovic, îl consideră vinovat pe arbitrul Carlos Ramos pentru că a împins-o pe Serena Williams la limită prin deciziile sale din finala feminină a Grand Slam-ului american, informează News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Poate că arbitrul nu ar fi trebuit să o împingă pe Serena la limită, mai ales într-o finală de grand slam. Asta a schimbat cursul meciului, deşi în opinia mea nu era necesar. Bărbaţii şi femeile sunt trataţi într-un fel sau altul în funcţie de situaţie. Este dificil să generalizezi lucrurile. E dificil de a generaliza lucrurile. O iubesc pe Serena, îmi pare rău pentru ea, ea inspiră oamenii", a declarat Djokovic, potrivit Le Figaro.

Jucătoarea americană Serena Williams a fost amendată de WTA cu suma de 17.000 de dolari pentru comportamentul din finala US Open, informează L'Equipe.

Amenda va fi dedusă din premiul de 1,85 de milioane de dolari, pe care l-a primit pentru evoluţia de la ultimul grand slam al anului, şi este compusă din următoarele sancţiuni: 10.000 de dolari pentru "abuz verbal" (l-a făcut pe arbitru), 4.000 de dolari pentru "coaching" (a primit sfaturi de la antrenor în timpul meciului) şi 3.000 de dolari pentru că a dat cu racheta de pământ.

Jucătoarea japoneză Naomi Osaka, locul 19 WTA şi cap de serie numărul 20, a câştigat, sâmbătă, turneul US Open, învingând-o în finală pe americanca Serena Williams, locul 26 WTA şi cap de serie numărul 17, scor 6-2, 6-4, meci marcat de o dispută între fostul lider WTA şi arbitrul portughez Carlos Ramos.

​VIDEO Serena Williams, lacrimi şi acuzaţii de sexism în finala de la US Open: "Mai degrabă pierd, decât să trișez"

US Open: Novak Djokovic - Juan Martin del Potro, 6-3, 7-6, 6-3 în finala turneului. Djokovic, la al 14-lea titlu de Grand Slam din cariera