​WTA a anunţat, duminică, faptul că va investiga comportamentul Serenei Williams din finala US Open, pentru a stabili dacă jucătoarea americană va fi sancţionată, potrivit As.

WTAFoto: wtatennis.com

"Au fost probleme care au avut loc în timpul meciului şi care trebuie investigate. Însă în această seară este momentul să sărbătorim aceste două jucătoare incredibile, ambele cu mare integritate. Naomi este o campioană meritorie, iar Serena a jucat cu clasă", a precizat WTA, conform sursei citate.

Naomi Osaka s-a impus în finala US Open împotriva Serenei Williams, scor 6-2, 6-4și a devenit prima jucătoare din Japonia care obține un titlu de Grand Slam.Meciul a fost marcat de o dispută între fostul lider WTA și arbitrul portughez Carlos Ramos, după ce Serena Williams i-a reclamat arbitrului că i-ar fi "furat" un punct pe nedrept, în urma avertismentului de coaching acordat de portughez.

Lucrurile au degenerat, iar scandalul creat de Serena i-a eclipsat performanța și i-a stricat bucuria jucătoarei în vârstă de 20 de ani, care a simțit nevoia să își ceară scuze fanilor Serenei, după ce aceștia au huiduit-o pe podium.

La finalul partidei, Patrick Mouratoglou, antrenorul Serenei Williams, a recunoscut că a făcut coaching, dar a precizat că eleva sa nu l-a văzut și că oricum și antrenorul adversarei a procedat asemănător.