Juan Martin Del Potro este primul jucător calificat în finala de simplu masculin la US Open 2018, argentinianul beneficiind de abandonul liderului ATP Rafael Nadal, care a acuzat dureri la genunchiul drept, anunță Mediafax. Juan Martin Del Potro, locul 3 ATP, ajunge, astfel, în finală, cu un singur set cedat, în sferturi, în faţa americanului John Isner.

Juan Martin del PotroFoto: usopen.org

Argentinianul revine, pentru prima dată după parcursul de excepţie din 2009, încheiat cu victorie în faţa lui Roger Federer şi trofeu, în meciul de titlu de la Flushing Meadows, după o victorie obţinută înainte de limită în faţa lui Rafael Nadal.

Argentinianul a câştigat un prim set intens şi spectaculos, de o oră şi 9 minute, în care l-a dominat în raliu pe liderul mondial, cu 7-3 în tiebreak, apoi Rafael Nadal a fost împiedicat să mai lupte de dureroasa tendinită de la genunchiul drept.

Ibericul, cu 12 ore şi 31 de minute petrecute pe teren în precedentele trei partide, a mai rezistat pe teren un set, înclinându-se cu 2-6, înainte de a se retrage.