Mats Wilander, expert Eurosport, a vorbit despre relația dintre Simona Halep și Darren Cahill, fostul jucător suedez fiind de părere că aportul antrenorului australian este unul foarte mare în ceea ce privește îmbunătățirea loviturilor liderului mondial. "Și-a îmbunătățit serviciul, forehand-ul, mișcarea pe teren și urcarea la fileu, și-a îmbunătățit până și scurtele. Câteodată ea devine foarte frustrată că nu câștigă, starea emoțională e uneori fragilă", a fost de părere Wilander.

HotNews.roFoto: Hotnews

Wilander, despre relația dintre Simona și Darren

"Nu e atât de ușor să comentez relația dintre ei doi însă cred că e una ok. Bineînțeles că Darren a ajutat-o foarte mult, pentru că dacă el nu ar fi fost în preajma sa, ea nu și-ar fi îmbunătățit atât de mult stilul de joc. Darren este o mare parte din rutina ei zilnică în timp ce el trebuie să o țină mereu calmă și motivată, în direcția bună și pentru lucrurile care merită cu adevărat" - Mats Wilander.

Și îmbunătățit multe lovituri sub comanda australianului

"Câteodată ea devine foarte frustrată că nu câștigă meciuri deși el pare că vede diferit situația și dintr-un alt punct de vedere. Pentru că ea și-a îmbunătățit serviciul, forehand-ul, mișcarea pe teren și urcarea la fileu, și-a îmbunătățit până și scurtele" - Mats Wilander.

Starea emoțională, uneori fragilă

"Categoric că el este cel care a ajutat-o să devină o jucătoare completă, care acum are toate armele necesare împotriva oricărui adversar indiferent de suprafața de joc. Aici cu siguranță că este mâna lui Darren Cahill, un jucător nu poate face aceste îmbunătățiri singur. În același timp, Darren pare să accepte până acum starea emoțională a Simonei, uneori fragilă. Între ei există încredere 100%" - Mats Wilander.

Senzația este că joacă din ce în ce mai bine

"Simona știe că poate să-i spună că nu jucat așa cum trebuie în unele momente și că nu a fost o adevărată luptătoare dar întotdeauna îi va părea rău și își promite că își va îmbunătăți jocul. Ei par să aibă o relație perfectă, de încredere, profesională. Imaginea de ansamblu e că ea joacă din ce în ce mai bine, cu lovituri diferite" - Mats Wilander, expert Eurosport.

Următoarea competiție la care Halep va lua parte va fi turneul de la Wuhan, care se dispută în perioada 23-29 septembrie.