Japoneza Naomi Osaka o întâlneşte a doua oară pe americanca Serena Williams, în finala US Open, după ce a câştigat partida din primul tur al Miami Open, în martie, cu scorul de 6-3, 6-2. Atunci, fostul lider WTA era la al patrulea meci după ce a născut, acum este la a doua finală de Grand Slam consecutivă (după cea de la Wimbledon), transmite News.ro.

Naomi OsakaFoto: usopen.org

"Şi când eram mică, am visat întotdeauna să joc împotriva Serenei într-o finală de Grand Slam. Numai faptul că se întâmplă mă face foarte fericită. Însă nu vreau să mă gândesc foarte mult la acest meci. Aşa că nu o să mă gândesc nici la faptul că ea este mult mai bună decât a fost la Miami. Doar o să intru pe teren şi o să joc. Ştiind deja că este o jucătoare bună, nu vreau să fiu surprinsă dacă joacă mai bine sau nu", a declarat Osaka, potrivit site-ului WTA.

Americanca Serena Williams, locul 26 WTA şi cap de serie numărul 17, şi japoneza Naomi Osaka, locul 19 WTA şi cap de serie numărul 20, vor disputa finala US Open, ultimul Grand Slam al anului, Williams, 36 de ani, a ajuns pentru a noua oară în ultimul act la Flushing Meadows, după ce a trecut, cu 6-3, 6-0, de letona Anastasija Sevastova, locul 18 WTA şi cap de serie numărul 19, în 66 de minute.

Jucătoarea americană este la un pas de cel de-al 24-lea trofeu de Grand Slam. Ea va juca a XXXI-a finală de grand slam din carieră. Serena Williams a pierdut, în urmă cu aproape două luni, finala de la Wimbledon, scor 3-6, 3-6, cu germana Angelique Kerber.

În vârstă de 20 de ani, Osaka este pentru prima dată în ultimul act al unui asemenea turneu. Ea a eliminat-o, în semifinale, cu scorul de 6-2, 6-4, pe americanca Madison Keys, locul 14 WTA şi cap de serie numărul 15, după un meci de o oră şi 26 de minute.

Williams şi Osaka s-au mai întâlnit o dată, în martie, în turul I al turneului de la Miami, când japoneza s-a impus cu scorul de 6-3, 6-2.

O victorie a Serenei Williams sâmbătă ar însemna al şaptele trofeu la US Open în carieră şi al XXIV-lea de Grand Slam. În acest caz, ea va egala recordul absolut de trofee de Grand Slam cucerite de o jucătoare, 24, deţinut de australianca Maragaret Court.

S-ar putea să te intereseze și:

Serena Williams, după calificarea în finala de la US Open: "Este cu adevărat incredibil. În urmă cu un an mă luptam pentru viaţa mea"

VIDEO US Open: Serena Williams și Naomi Osaka se vor întâlni în finala de la New York