Nu a fost loc de surprize în prima semifinală de la US Open, Serena Williams cedând doar trei game-uri în meciul cu Anastasija Sevastova (6-3, 6-0). În a doua partida a sesiunii de seară de pe Arthur Ashe, Naomi Osaka a învins-o pe Madison Keys (favorita gazdelor și finalistă la ediția din 2017 a competiției americane), scor 6-2, 6-4.

Serena WilliamsFoto: usopen.org

Ajunsă la aproape 37 de ani (pe care îi va împlini pe 26 septembrie), Serena (26 WTA) a fost la un cu totul alt nivel față de Anastasija Sevastova (18 WTA). Meciul a durat doar 66 de minute, iar Williams a bifat astfel a noua prezență în ultimul act de la Flushing Meadows.

Serena se află la o singură victorie distanță de titlul cu numărul 24 de Grand Slam, putând-o astfel egala pe Margaret Court (australianca deține recordul all-time). Va fi finala de Grand Slam cu numărul 31 din cariera sportivei americance.

De asemenea, Serena poate stabili un nou record în ceea ce privește titlurile cucerite la US Open în Era Open. În acest moment se află la egalitate cu Chris Evert (fiecare cu câte șase). Williams a ridicat trofeul deasupra capului în anii 1999, 2002, 2008, 2012, 2013 şi 2014.

Suspansul a lipsit și în cea de-a doua semifinală de pe Arthur Ashe: Naomi Osaka (20 de ani, 19 WTA) nu i-a dat prea multe speranțe lui Madison Keys (14 WTA). Nipona a copleșit-o pe adversară cu loviturile sale, iar tabela i-a surâs la finalul disputei: 6-2, 6-4, după o oră și 26 de minute.

Este prima finală de Grand Slam din carieră în care ajunge Osaka.

Serena și Osaka s-au întâlnit o singură dată în circuitul WTA, chiar în acest an, tot pe hard. Partida a avut loc la Miami, iar japoneza s-a impus atunci fără prea mari dificultăți: 6-3, 6-2. Sigur, americanca era la un cu totul alt nivel, fiind de-abia la primele partide după revenirea în circuitul profesionist feminin.

Ultimul act de pe tabloul feminin de simplu de la US Open va avea loc sâmbătă seara, de la ora 23:00 (ora României), disputa putând fi urmărită în direct la Eurosport.

Rezumatul partidei Serena Williams vs Anastasija Sevastova:

Rezumatul partidei Naomi Osaka vs Madison Keys: