Dominic Thiem a vorbit despre partida epică disputată în sferturile de finală de la US Open împotriva lui Rafael Nadal și a spus că își dorește ca acesta să câstige turneul, chiar dacă, râzând, a comentat că spaniolului nu îi pare cu adevărat rău că l-a eliminat.

Dominic Thiem la conferinta de presaFoto: usopen.org

"E un tip minunat. Nu vreau să pierd împotriva nimănui, dar acum sper ca el să câștige titlul. Cred că noi avem mai mereu meciuri extraordinare. Sper ca în viitor să avem din ce in ce mai multe, dar cu un rezultat diferit. Nu cred că îi pare rău cu adevărat. Cred că e primul meci cu adevărat epic din cariera mea. Am mai jucat meciuri bune în trecut, dar nu atât de lungi, nu împotriva numelor mari la nivel de Grand Slam. Desigur, sunt puțin devastat acum, dar în câteva zile o să mă uit înapoi și o să-mi amintesc cu plăcere cum a fost să joc pe un stadion plin un meci ca acesta", a spus Dominic Thiem după partida cu Nadal.

Nadal a vorbit și el despre partidă, făcând o comparație cu turneul de la Wimbledon, unde a fost eliminat de Novak Djokovic.

"Am pierdut un meci ca acesta la Wimbledon, însă astăzi a fost ziua mea. Cineva trebuie să câștige, cineva trebuie să piardă, face parte din joc, însă satisfacția personală când dai tot ce ai și joci cu atitudinea potrivită este aceeași indiferent de rezultat. Pentru mine, sunt foarte fericit că am ajuns în semifinale, însă ca să fiu sincer, și după Wimbledon am fost fericit pentru că am abordat meciul cu o atitudine bună. Când câștigi sau când pierzi într-un meci ca acesta, te întorci acasă cu sentimentul că ai făcut tot ce puteai", a comentat Nadal despre atitudinea sa din ultima perioadă.

Liderul mondial a ținut să îl felicite pe adversarul său, spunând că acesta este unul dintre cei mai buni din circuitul masculin.

"Da, am jucat împotriva unui oponent extraordinar. A jucat un meci bun. Îmi pare rău pentru el, este un tip grozav. Unul dintre cei mai buni din circuit. Mereu joacă și se antrenează cu o atitudine bună. Îmi pare rău pentru el pentru că a făcut tot ce trebuia să facă pentru a câștiga meciul. Și eu am făcut la fel, cred. Am luptat până la final. Da, la final a fost vorba de un pic de noroc și acesta a fost de partea mea. E bine că am două zile libere care îmi dau posibilitatea să fiu pregătit 100% pentru semifinală", a comentat Rafa la finalul meciului.

Fiind întrebat cum a reușit să își revină după ce a pierdut primul set cu 6-0, ibericul a răspuns: "Trezește-te! Doar atât mi-am zis. A fost un început foarte dificil și după m-am gândit doar să termin primul set. Asta e tot ce s-a întâmplat. Am uitat ce s-a întâmplat, am încercat să câștig câteva puncte, după câteva game-uri și meciul a devenit mai echilibrat când mi-am găsit ritmul".

Rafael Nadal a obținut o victorie dramatică împotriva lui Dominic Thiem, în sferturile US Open, după o partidă în care liderul mondial a pierdut primul set cu 6-0.