​Juan Martin del Potro, campion la US Open în 2009 și cap de serie numărul trei, l-a învins pe John Isner, scor 6-7, 6-3, 7-6, 6-2, și s-a calificat pentru al doilea an consecutiv în semifinalele turneului, unde va reedita meciul de anul trecut cu Rafael Nadal.

Juan Martin del PotroFoto: usopen.org

În niște condiții brutale pentru un meci de tenis, 35°C și o umiditate înăbușitoare, argentinianul a reușit să obțină punctele cruciale și să se impună fără să își piardă serviciul pe toată durata partidei.

Jucătorii au mers la vestiare pentru zece minute între al treilea și al patrulea set, după ce organizatorii au impus această regulă pentru a evita problemele cauzate de caniculă.

"M-am întins pe o masă și nu voiam să mă mai întorc pe teren pentru că e imposibil să joci tenis pe o caniculă ca aceasta. Dar cu acești oameni, cu această mulțime, e prea multă atmosferă", a explicat del Potro cum a rămas motivat pe parcursul partidei.

Timp de trei seturi, Isner și-a pierdut serviciul o singură dată, însă după ce au revenit de la vestiare, del Potro a reușit să facă break-uri atât în debutul, cât și în finalul setului cu numărul patru.

În ciuda condițiilor imposibile, argentinianul a reușit să ofere un tenis foarte curat, cu 49 de lovituri direct câștigătoare și doar 14 erori neforțate.

Juan Martin del Potro este în căutarea unei finale de Grand Slam după o pauză de nouă ani. În 2009, actualul loc trei mondial a reușit să îl bată pe Roger Federer în finala de la US Open. Pentru a ajunge în finala de anul acesta, Delpo trebuie să treacă deRafael Nadal, care s-a impus în fața lui Dominic Thiem, scor 0-6, 6-4, 7-5,(4)6-7, 7-6(5).

Aici poți vedea rezumatul partidei dintre Juan Martin del Potro și John Isner:

Mai au loc în sferturi:

M. Cilic - K. Nishikori

N. Djokovic - J. Millman

Semifinale:

R. Nadal - J. M. del Potro

M. Cilic/K. Nishikori - N. Djokovic - J. Millman