Serena Williams a învins-o pe jucătoarea cehă, Karolina Pliskova, în două seturi, scor 6-4, 6-3 și s-a calificat în semifinalele US Open pentru a 12-a oară în cariera sa, după o partidă care a durat o oră și 27 de minute.

Serena WilliamsFoto: usopen.org

Deținătoare a 23 de Gland Slam-uri, dintre care șase la US Open, Serena a revenit în primul set de la 2-4 și a întors soarta partidei câștigând opt game-uri consecutive.

Serena a servit 13 ași și cinci duble greșeli în timpul partidei, spre deosebire de cei trei ași ai Karolinei. Diferența a fost făcută și de loviturile direct câștigătoare, Williams reușind 35, cu 23 mai multe decât adversara sa.

Ultima partidă disputată de cele două pe stadionul Arthur Ashe a avut loc cu doi ani în urmă, când Pliskova a reușit să treacă de Serena pentru a ajunge în singura finală de Grand Slam din cariera sa.

"Acum un an pe vremea asta se năștea fiica mea, așa că nu am nimic de demonstrat. Acum simt că joc cu adevărat liberă", a declarat Serena la finalul partidei.

În semifinale, Serena Williams o va întâlni pe letonaAnastasija Sevastova, cap de serie numărul 19, care a eliminat-o pe deținătoarea trofeului, Sloane Stephens, scor 6-2, 6-3.

Rezumatul partidei dintre Serena Williams și Karolina Pliskova:

Se mai dispută în sferturi:

C. Suarez Navarro - M. Keys

N. Osaka - L. Tsurenko