Șirul impresionant de victorii al Mariei Sharapova în sesiunea de noapte de pe stadionul Arthur Ashe a fost oprit de Carla Suarez Navarro, în optimi, la meciul cu numărul 23. Jucătoarea din Spania s-a impus în două seturi, scor 6-4, 6-3, după o partidă care a durat o oră și 33 de minute.

Maria SharapovaFoto: usopen.org

Masha a produs nu mai puțin de opt duble greșeli și 38 de erori neforțate, spre deosebire de cele 20 ale Carlei. Ambele jucătoare au avut câte 15 lovituri direct câștigătoare.

Sharapova, campioana de la US Open din 2006, a ratat astfel posibilitatea de a ajunge pentru prima oară din 2012 în sferturi la Grand Slam-ul american. Pentru Suarez Navarro este a doua calificare în această rundă a US Open.

La scorul de 3-1 pentru spaniolă în primul set, rusoaica a avut poate cel mai prost game de serviciu din cariera sa, producând trei duble greșeli și oferind Carlei șansa de break pe care aceasta nu a refuzat-o. Au urmat alte trei break-uri consecutive, iar jucătoarea de pe locul 24 mondial a închis primul set, scor 6-4.

În setul secund, Suarez Navarro a realizat trei break-uri și s-a impus fără probleme, scor 6-3, în 49 minute de joc.

Suarez Navarro și-a dăruit astfel cel mai frumos cadou de ziua sa (a împlinit 30 de ani), acesta fiind primul ei meci sub luminile stadionului Arthur Ashe.

În sferturile de finală, Carla Suarez Navarro o va întâlni pe Madison Keys, după ce jucatoarea de pe locul 14 WTA a trecut de Dominika Cibulkova, scor 6-1, 6-3.

Rezumatul partidei dintre Maria Sharapova și Carla Suarez Navarro:

Programul sferturilor turneului US Open:

S. Williams (17) - Ka. Pliskova (8)

S. Stephens (3) - A. Sevastova (19)

C. Suarez Navarro (30) - M. Keys (14)

N. Osaka (20) - L. Tsurenko