Caroline Wozniacki, locul 2 WTA, a părăsit turneul de la US Open încă din turul al doilea, daneza fiind învinsă de Lesia Tsurenko (Ucraina - 36 WTA). În urma acestui rezultat, Simona Halep va rămâne cu un avans important în fruntea ierarhiei WTA, daneza fiind principala urmăritoare înainte de startul ultimului Grand Slam al anului.

Caroline WozniackiFoto: wimbledon.com

Tsurenko s-a impus fără emoții în două seturi, scor 6-4, 6-2, după un meci care a durat o oră și 40 de minute.

La ediția de anul trecut, Wozniacki a pierdut în aceeași fază a competiției, ratând astfel ocazia de a se apropia de Simona Halep în fruntea ierarhiei mondiale. În condițiile actuale, daneza va rămâne la 2.086 de puncte în urma Simonei în ierarhia mondială.

În acest moment, cel mai mult se poate apropia de Simona Halep germana Angelique Kerber, la aproape 800 de puncte, dacă va câştiga US Open-ul.

Sportiva franceză Caroline Garcia, jucătoarea cehă Petra Kvitova sau ucraineanca Elina Svitolina pot veni la 1.500 - 1.700 de puncte de lider, cu aceeaşi condiţie, ca una dintre ele să câştige trofeul pe Arthur Ashe.

Simona Halep, locul I WTA, a fost eliminată în primul tur al US Open, după ce a fost învinsă, luni, cu scorul de 6-2, 6-4, de Kaia Kanepi din Estonia, locul 44 WTA. În 2017, Halep a pierdut tot în primul tur, cu 4-6, 6-4, 3-6, în faţa Mariei Sharapova.

Atât Halep, cât şi Wozniacki au pierdut pe aceeaşi arenă, noul Louis Armstrong Stadium, transmite News.ro.